Starwalker-Starwalker

Starwalker is het nieuwe project van Jean-Benoît Dunckel (Air), samen met Barði Jóhannsson van Bang Gang. Sinds 2014 verscheen er een EP en enkele video’s en nu dan het titelloze debuutalbum. Waar de muziek van Air al jaren uit duizenden is te herkennen, vallen op het eerste album van Starwalker vooral de invloeden van andere artiesten op. Jean-Benoît Dunckel heeft al die jaren dus wel ook naar andere muziek geluisterd.

Echte songs

Een verschil is ook dat Starwalker meer gebruikmaakt van songstructuren, waar bij Air vooral de laatste jaren het experiment voorop staat. Waarschijnlijk om een herhaling van een succes als met “Moon Safari” uit te sluiten. Dat zal er met Starwalker ook niet in zitten. Daarvoor leunt de muziek te zeer op ambient.

Billy Corgan

Een naam die verrassend vaak in mijn hoofd opduikt als ik naar de muziek van Starwalker luister is die van Billy Corgan, de zanger van Smashing Pumpkins. De rockband die ook behoorlijk wat rustige nummers op haar repertoire heeft staan.

Wonderschone melodieën

Tekstueel is het allemaal niet heel hoogstaand wat Starwalker laat horen met clichés als “You give it your best shot”. Maar de melodieën zijn wonderschoon. Ik word hier echt heel gelukkig van.

Plaats een reactie

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.