The Pussywarmers-I Saw Them Leaving

The Pussywarmers-I Saw Them Leaving

The Pussywarmers hebben ervoor gekozen om hun nieuwe album “I Saw Them Leaving” alleen op vinyl uit te brengen. Helaas dient de recensie wel op basis van een cd plaats te vinden. Het had The Pussywarmers zomaar een extra ster op kunnen leveren. De muziek maakt duidelijk waarom het album “I Saw Them Leaving” van The Pussywarmers ook alleen maar op vinyl uitgebracht kan worden. Met een kakofonie van geluiden wordt het effect nagebootst dat je vroeger als klein kind had bij het uit de draaimolen stappen. Het voelde dan alsof de hele wereld om je heen draaide. Precies zoals het gaatje van een LP zich moet voelen.

De hoes geeft een goed beeld wat je kunt verwachten van het album “I Saw Them Leaving” van The Pussywarmers. Wegdromen naar een andere tijd waar de zomers nog snikheet waren. The Pussywarmers doen dat met elementen uit dub waar echo en galm veel worden toegepast. Op het trage ‘Sunrise’ wordt zo een David Lynch sfeertje (Mulholland Dr.) gecreëerd.

Scheurende gitaren en een pompend orgelgeluid geven het nummer ‘Looking Over’ eenzelfde filmisch karakter. Op ‘Feeling Of Death’ weerklinkt het typische Rock ’n Roll ritme. ‘There Are Always Two Answers’, ‘Fading Out’ en ‘This Town’ hebben een wat weemoediger karakter. Op het springerige ‘Young Men Living’ grijpen de The Pussywarmers echter alweer terug naar de Rock ’n Roll sound. Het zorgt voor een album met een verslavende uitwerking.


1 gedachte over “The Pussywarmers-I Saw Them Leaving”

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.