Recensie Town of Saints-No Place Like This

Town of Saints heeft de hoop nog niet opgegeven op een geslaagde multiculturele samenleving. Geboren uit grensoverschrijdende liefde duizelt het in ‘Modern Life’, opener van het nieuwe album “No Place Like This”, al van de invloeden. Tekstueel lijkt de huidige samenleving tegen het licht te worden gehouden.

Op een album waar de ‘Modern Life’ wordt bezongen klinkt ook opvallend veel nostalgie door. Zo brengen ‘Short Circuit Breakdown’ en ‘Win’ ons regelrecht terug naar de jaren ’80. Mooi is ook de vioolsolo in ‘Needle In The Hay’. Het is volgens mij lang geleden dat het instrument op deze wijze in een popnummer op de voorgrond trad. ‘Do Ya Say’ zit vol Dub en Reggae invloeden en zanger Harmen Ridderbos klinkt opeens als Bono. Die hadden we niet zien aankomen.

Geboorte van een anthem

‘Legions’ is een van de vele hoogtepunten op het album “No Place Like This” van Town of Saints. Het zou me niet verbazen als het uiteindelijk terecht komt in een van de actualiteitenprogramma’s die ons dagelijks laten zien waar het nu weer mis gaat in de wereld. Een nieuw anthem lijkt geboren.

In ‘Wurttemberg Calm’ vraagt Town of Saints zich af hoe groot de bereidheid is om nog ergens voor te vechten. En in ‘No Place Like This’ wordt de vraag gesteld of we wel genoeg halen uit de tijd die ons is gegund. Town of Saints geeft ons met hun tweede album stof tot nadenken en overvleugelen daarmee moeiteloos hun bejubelde debuut.

Plaats een reactie

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.