William White-Open Country

‘Open Country’ is het vierde album van William White dat in thuisland Zwitserland al met vier albums in de Top 10 belandde. Het album ‘Open Country’ van William White staat bol van de reggae. Hiervoor heeft William White samengewerkt met Devon Bradshaw (voormalig bassist Burning Spear) en Ian Coleman (gitarist Ziggy Marley). Het nummer ‘Rub a Dub’ is een samenwerking met Toots and the Maytals en is opgenomen in Kingston. Genoeg klinkende namen dus. Het is echter vooral de inbreng van William White zelf dat er een fantastisch album van maakt.

Strijdvaardig

Op albumopener ‘Power Reggae’ grijpt William White terug op de geëngageerde Reggae uit de 70s. Op ‘Caution’ vraagt William White je om toch vooral voorzichtig te zijn met alle gevaren die liggen te loeren. Op ‘Ready’ klinkt William White weer strijdvaardig. Titeltrack ‘Open Country’ lijkt daarentegen een iets te naïeve benadering van het concept vrijheid.

Op ‘I Can’t Stop Loving You’ gaat William White op de 80s toer met een zwoele Reggae love song. ‘Rain In Portland’ had van de hand van Tony Joe White kunnen zijn en laat derhalve de meer bluesy kant van William White horen. In ‘Love Is The Way’ herkennen we de relaxtheid van Jack Johnson.

Bonus live-cd

Eigenlijk is het enige minpuntje dat ik kan ontdekken aan het album “Open Country” is dat het aan de korte kant is. Maar dat heeft William White opgelost door er een live-cd aan toe te voegen.

Plaats een reactie

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.