Wouter Hamel-Pompadour

Centraal op “Pompadour”, het nieuwe album van Wouter Hamel, staat de hernieuwde samenwerking met producer Benny Sings. Het is goed te horen dat Wouter Hamel en Benny Sings met veel plezier inspiratie hebben gehaald uit de 80s. Onder andere op de dansbare singles ‘The Lights’ en ‘Hollywood’. De titeltrack van het album “Pompadour” roept de Alan Parsons Project in herinnering. Maar we horen ook andere invloeden. De Calypso op ‘Nothing Can Stay The Same’ en op ‘New Disguise’ lijkt de inspiratie gedeeltelijk uit China afkomstig te zijn.

‘Double Dutch’ is zo soulful dat Alain Clarke naar de kroon wordt gestoken. Het melodieuze ‘Beautiful Misfits’ blijft door de ingetogen zang lang spannend en natuurlijk worden we daar voor beloond. ‘Traveling Alone’ is een beklemmende ballad waarop Wouter Hamel op prachtige wijze wordt bijgestaan door de Deense singer-songwriter Penny Police. Op ‘Giant Move’ horen we voor het eerst de jazzy Wouter Hamel die we zo goed kennen.

‘Bigger’ bevat uiteraard een groots, orchestraal arrangement, gevolgd door het kleine ‘Live A Little’. Tekenend voor de afwisseling die Wouter Hamel ons op het album “Pompadour” voorschotelt. Van op Hall & Oates geente blue eyed soul (‘Gretna Green’) tot het naar R&B neigende ‘Never Trust A Man’ dat werd opgenomen met jazzlegende Mark Murphy. Met het album “Pompadour” maakt Wouter Hamel een grote stap voorwaarts naar een nog groter publiek zonder een commerciële knieval te maken.

//
//

Plaats een reactie

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.