Roos Blufpand-Hollen en Stilstaan

Waren het Acda & De Munnik niet die op hun debuut zongen dat er zo veel artiesten zijn? Om op te vallen moeten dan ook alle middelen worden ingezet. De jonge singer/songwriter Roos Blufpand doet dit om te beginnen met haar naam al. Natuurlijk duikt als eerste naamgenoot Roosbeef ook in gedachten op maar na de eerste klanken van EP Hollen en Stilstaan verdwijnt dat snel.

Roos Blufpand heeft een krachtige, heldere stem en zeer volwassen teksten. De titel Hollen en Stilstaan refereert voor mij aan een lang vervlogen tijd, want de laatste tijd moet ik voor mijn gevoel alleen nog maar hollen. In openingsnummer Was Je Maar Hier komt de titel tekstueel al terug als Roos Blufpand zingt:”Had ik kunnen zien dat deze nacht voor jou eeuwig stil doet staan.” Het nummer zet je aan het denken want dat is natuurlijk wat je ook bij je eigen geliefde wilt zien.

Op het tweede nummer Boze Heks is Roos Blufpand net terug van de kapper. Ze lijkt hiermee te reageren op het laatste album van Spinvis waar de kapper ook een veelbezongen onderwerp was. Maar nee, het is een inleiding naar de beeldspraak “we woelen en we draaien.” Een modern gezongen sprookje.

Ook heeft Roos Blufpand een nummer over mij op haar EP gezet met de titel Goddelijke Man. Of zingt Roos Blufpand hierop misschien over jou?1 gedachte over “Roos Blufpand-Hollen en Stilstaan”

Plaats een reactie

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.