The Ballad of Buster Scruggs

Met hun ode aan de western The Ballad of Buster Scruggs bewijzen de Coen Brothers dat je de kijker moeiteloos de ene na de andere gruwelijke scène kan tonen. Als je het maar met humor doet. Dan kijken we namelijk niet op van één of twee te veel afgeschoten vingers. Sterker nog, je schiet ervan in de lach.

The Ballad of Buster Scruggs kent een sterk begin. Met als grootste kracht dat bijna geen verhaal verloopt zoals je denkt dat het zal gaan. De film bestaat uit zes op zichzelf staande verhalen die ieder een aspect van het wilde westen belichten. Pokeren, een duel, goudzoekers, een bankoverval.

Bekende gezichten in The Ballad of Buster Scruggs

Dat er in die tijd ook al “freaks” rondreisden en tentoon werden gesteld was mij niet bekend. Maar wordt door de Coen Brothers even fijntjes onder de aandacht gebracht. Bekende gezichten als Liam Neeson en Tom Waits kunnen niet voorkomen dat The Ballad of Buster Scruggs toch een behoorlijke zit is.

Iedere keer nieuwsgierig naar de climax

Na het sterke begin volgen er namelijk een aantal verhalen waar niet zo heel veel in gebeurt. Wat de kijker op de been houdt is zijn nieuwsgierigheid naar de uiteindelijke climax.

Op de vraag of The Ballad of Buster Scruggs de moeite waard van het kijken is kan ik bevestigend antwoorden. Maar dat komt dan vooral door het sterke eerste half uur dat je gewoonweg niet wilt missen.

Plaats een reactie

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.