The Maureens-Something In The Air

“Something In The Air” is het derde album van The Maureens. De band opereert tegenwoordig als kwartet vanuit Utrecht. Het album bevat 14 compacte liedjes die, enkele uitzonderingen daargelaten, nauwelijks boven de drie minuten klokken.

The Maureens gaan recht op hun doel af

In de nieuwe bezetting gaan The Maureens recht op hun doel ook. Liedjes waarin ondanks de melancholie de zon volop schijnt. Vooral als ze voor een originele invalshoek kiezen blijven de liedjes hangen. Zoals bij single ’20 Years for the Company’.

Hun meerstemmige zang is een grote troef

Ook het dromerige ‘She’s a Dreamer’ is buitengewoon effectief. Liedjes als ‘Mary’ en ‘Wake Up’ doen vervolgens niet onder voor wat bands als The Jayhawks in het verleden lieten horen. De meerstemmige zang en messcherpe gitaarsolo’s zijn daarbij van onderscheidende waarde.

Op ‘Valentine’ is eerstgenoemde factor op het niveau van grootheden als Simon & Garfunkel. Op ‘Trying To Reach You’ gaat het er heel wat ruiger aan toe. Het zijn de geluidserupties die bijna tot Neil Youngiaanse chaos leiden.

Overtuigende beeldspraak

Op ‘Turn The Page’ wordt op prachtige wijze een akoestische gitaar omringd door galmende elektrische gitaargolven. Op titelsong ‘Something In The Air’ is het de beeldspraak die overtuigt.

Het derde album van The Maureens laat een volgroeide band horen. Ze verdienen het dan ook om niet langer het best bewaarde muzikale geheim van Nederland te zijn.

Beluister het album “Something In The Air” op Spotify.

Plaats een reactie

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.