The Murder Capital-When I Have Fears

The Murder Capital-When I Have Fears

Heerlijk om te zien hoe een band als The Murder Capital zonder voorgeschiedenis of verhaal de spotlights op zich weet te richten. Puur met hun muziek en attitude. Een band waarvan je ook weet dat het debuutalbum niet anders dan geweldig zal zijn.

The Murder Capital maakt een instant classic

Zelfs met zulke hooggespannen verwachtingen stelt “When I Have Fears” niet teleur. Ze maken het gewoon waar met wat kan worden beschouwd als een instant classic.

Killer baslijn

Het begint heerlijk duister met ‘For Everything’. Een killer baslijn en dito drums vormen hierbij de basis waarna een geweldige gitaarriff het nummer laat ontaarden in chaos.

De Postpunkpriester van The Murder Capital

Als een ware postpunkpriester laat zanger James McGovern staande vanaf een altaar zijn regels tekst over je neerdalen. Waarna het nummer weer van gedaante verandert.

Het gaat abrupt over in het nog opzwependere ‘More Is Less’. Waarin de problemen van de maatschappij in een tijdsbestek van slechts drie minuten worden blootgelegd.

The Joy Division

Het als single uitgebrachte ‘Green and Blue’ fungeert vervolgens als het cement dat leidt naar de kern van deze geweldige plaat: het tweeluik ‘Slowdance I’ en ‘Slowdance II’.

Duistere postpunk waar we uiteraard The Joy Division in herkennen. Alleen dan met nog venijnigere gitaarsolo’s.

Cello en piano

Vervolgens laat The Murder Capital horen muzikaal nog veel meer in haar mars te hebben. Met onder andere de toevoeging van een cello aan het arsenaal. Het instrument keert terug op ‘On Twisted Ground’ waarop de band Elbow achterna reist.

‘How The Streets Adore Me Now’ is een experimenteel stuk op de piano à la John Cale. ‘Feeling Fades’ is de single waarmee het allemaal begon en ontbreekt uiteraard niet. Kortom, een perfect debuut.

Het album “When I have Fears” van The Murder Capital is vanaf 16 augustus op Spotify te beluisteren en op te halen bij je lokale platenboer.

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.