Gang Of Four kondigt nieuwe EP aan

Er zit meer achter de nieuwe single ‘Lucky’ van Gang of Four dan je op het eerste gezicht zou denken. Producer en oprichter van de band Andy Gill zag op televisie zes mannen discussiëren over de aandelenmarkt. Gill bedacht zich dat Donald Trump zichzelf ziet als degene die de aandelenmarkt weer een positieve kant op heeft geduwd.

Maar in hoeverre kan één man daar invloed op uitoefenen. Is het niet gewoon een kwestie van geluk? Of toch de economische cyclus die elke dertig jaar voorbijkomt?

Gang Of Four: muzikaal voorbeeld

Het zou zomaar ook voor Gang of Four kunnen gelden. De band zit dit jaar alweer 41 jaar in het vak. Zonder noemenswaardige hits waarvoor je vaak toch wel een beetje geluk moet hebben. Maar de inspiratie zijn voor bands als R.E.M., Red Hot Chili Peppers en Nirvana maakt veel goed.

En ook bij de post-punk revival dit millennium met bands als Liars, Radio 4, Franz Ferdinand, We Are Scientists en Bloc Party is hun invloed onmiskenbaar.

Frank Ocean

Volgend op de nieuwe single ‘Lucky’ verschijnt er 13 april ook een nieuwe EP ‘Complicit’ van Gang of Four. Het eerste nieuwe materiaal sinds het album “What Happens Next” uit 2015. Muziek van dat album was in gesamplede vorm ook terug te vinden op Frank Ocean’s langverwachte “Blonde”.

Nog een naam die kan worden toegevoegd aan de lange lijst van artiesten die schatplichtig is aan de band. Het maakt van Andy Gill ongetwijfeld een ‘Lucky’ man.

Elke dag nieuwe muziek

Beluister de single ‘Lucky‘ op Spotify. Behoefte aan nog meer nieuwe muziek? Volg onze Indie Shuffle playlist met de beste nieuwe muziek van onder meer Gang Of Four.

Plaats een reactie

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.