Niemand lijkt echt enthousiast te zijn over de nieuwe singles van Jack White

Heel enthousiast zijn de nieuwe singles van Jack White niet ontvangen. ‘Connected By Love’ is zijn poging om melodieus uit de hoek te komen. Inclusief een gospelkoor en swingend orgelwerk. Maar ondanks deze ingrediënten wil het nummer niet echt de kwalificatie “aardig” ontgroeien”.

Op ‘Respect Commander’ gaat Jack White wat ruiger te werk. Het ruim twee minuten durende intro heeft veel weg van de soundtrack voor een science fiction film. Vervolgens ontvouwt zich een Bluesnummer waarvan de tekst uit de #metoo discussie lijkt ontsproten.

Beide nummers zijn Jack White’s manier om aan te kondigen dat er een nieuw album aankomt. Zijn derde solo album “Boarding House Reach” zal vanaf 23 maart beschikbaar zijn.

Bandbezetting

Jack White heeft het album opgenomen met drummer Louis Cato (Beyoncé/Q-Tip/John Legend), bassist Charlotte Kemp Muhl (The Ghost Of A Saber Tooth Tiger), toetsenist Neal Evans (Soulive/Talib Kweli/John Scofield), en percussionist Bobby Allende (David Byrne).

Ann en Regina McCrary van het gospel trio The McCrary Sisters zijn als achtergrondzangeressen op ” Boarding House Reach” te horen.

Limited Edition

Wie is geabonneerd op Third Man Records’ Vault series ontvangt de limited-edition versie van het album bestaande uit een zwart/blauwe LP met afwijkend artwork, een single met demo’s van de songs ‘Connected By Love’ en ‘Why Walk a Dog?’, exclusieve foto’s en een gedicht van Jack White.

Tracklisting

01. Connected By Love
02. Why Walk A Dog?
03. Corporation
04. Abulia and Akrasia
05. Hypermisophoniac
06. Ice Station Zebra
07. Over and Over and Over
08.Everything You’ve Ever Learned
09. Respect Commander
10. Ezmerelda Steals The Show
11. Get In The Mind Shaft
12. What’s Done Is Done
13. Humoresque

Plaats een reactie

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.