Klik voor de meest recente berichten op de Nieuws sectie in het topmenu. close ×
+

Mogwai: Nieuw album Every Country’s Sun

1 september verschijnt het alweer negende album van Mogwai. “Every Country’s Sun” verschijnt via het eigen label Rock Action Records van de Schotten. Eerste single ‘Coolverine’ is nu al beschikbaar. 

“Every Country’s Sun” is de opvolger van “Rave Tapes” uit 2014. Tussendoor was de band wel nog te horen in de documentaire “Before The Flood” van Leonardo DiCaprio.

Een oude bekende

Voor het album is samengewerkt met producer Dave Fridmann met wie ze in 2001 ook het goed ontvangen “Rock Action” maakten. In 1999, op “Come On Die Young” werkten ze ook al samen.

De opnames vonden plaats in Fridmann’s Tarbox Road Studios in Cassadaga/New York. Volgens het persbericht is het een vertrouwd album geworden. 

Dynamische geluidscontrasten, torenhoge intensiteit en pastorale introspectie, allemaal samengebracht in uiterst sfeervolle songs die veelal door middel van soundscapes zijn ingeleid en worden afgewisseld met of eindigen in explosief gitaargeweld. 

Ingrediënten zoals we ze al twintig jaar van de postrockers kennen. Op 22 oktober is Mogwai te zien in TivoliVredenburg in Utrecht.

Mogwai – Dominic Aitchison (bas), Stuart Braithwaite (gitaar/zang), Martin Bulloch (drums) en Barry Burns (keyboard, computer, gitaar)

Share : facebooktwittergoogle plusNo Response

Leave us a comment


No comment posted yet.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.