Klik voor de meest recente berichten op de Nieuws sectie in het topmenu. close ×
+

The Nick Valentini Collective: de Jazz Fusion Radiohead

Het verhaal achter The Nick Valentini Collective is er bijna een die niet te geloven is. Het achtkoppige gezelschap uit LA bestaat nu iets meer dan een half jaar. Veel te kort om de output op debuut EP “No Time For Today” te rechtvaardigen. Consequence of Sound noemt ze al de Jazz Fusion Radiohead.

Fan van Steely Dan

Jazz en Fusion, het zijn genres waar veel mensen toch ietwat allergisch voor zijn. (behalve als je fan van Steely Dan bent dan) Het is een menselijke behoefte ergens een etiket op te plakken als het zo ongrijpbaar is als The Nick Valentini Collective. Ja, we horen jazz in hun muziek, maar net zo goed indie rock en een portie psychedelische soul. Ook hun liveshows schijnen een belevenis te zijn, maar wat wil je met acht echte muzikanten op het podium.

Vrij en op zoek naar het experiment

Hoewel de muziek van The Nick Valentini Collective geen hiphop bevat doemt continu de naam van Kyteman op bij het beluisteren ervan. Het zal de vrijheid zijn die de muziek uitademt en de zucht naar experiment. EP “No Time For Today” is een eerste proeve van bekwaamheid, maar een volledig album valt de komende maanden ook nog te verwachten.

There is opportunity to grow as people and individuals by simply trying new things

Share : facebooktwittergoogle plusNo Response

Leave us a comment


No comment posted yet.

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.