Klik voor de meest recente berichten op de Nieuws sectie in het topmenu. close ×
+
Declan McKenna-What Do You Think About The Car? Declan McKennaWhat Do You Think About The Car?

Tracklist:
 1. Humongous
 2. Brazil
 3. The Kids Don't Wanna Go Home
 4. Mind
 5. Make Me Your Queen
 6. Isombard
 7. I Am Everyone Else
 8. Bethlehem
 9. Why Do You Feel So Down
 10. Paracetamol
 11. Listen To Your Friends

Release Details


Genre :
Label :
Country :
Format :
Date : 21 juli 2017, 00:00

Share

facebooktwittergoogle plus

Het startte voor Declan McKenna allemaal in 2015 met single ‘Brazil’ waarmee hij op 16-jarige leeftijd zijn eerste streaming hit scoorde. Uiteraard staat het nummer op zijn debuutalbum, samen met het handvol andere singles dat de afgelopen twee jaar verscheen. Ze vormen samen de helft van de tracklisting.

Mede daardoor is er sprake van een herkenbaar geluid. Het probleem is alleen een beetje dat geen van de singles ‘Brazil’ weten te overtreffen. Een lijn die ook bij de andere nummers op het album wordt doorgetrokken.

Gladgetrokken

Stuk voor stuk zijn het allemaal nette composities maar echt beklijven doet het niet. Dat Declan McKenna zijn debuut “What Do You Think About The Car?” uitbrengt bij Sony helpt natuurlijk ook niet. Ongetwijfeld is in de productie alles nog even extra glad getrokken om maar een zo’n groot mogelijk publiek aan te spreken. Alleen is dit grote publiek tegenwoordig niet meer zo in de ban van poprock.

Bevlogenheid

‘The Kids Don’t Wanna Come Home’ komt wat moeizaam op gang en het daaropvolgende ‘Mind’ gaat ten onder aan een wat zeurderig karakter. Ook het aan The Kooks refererende ‘Make Me Your Queen’ en ‘I Am Everyone Else’ hebben dit over zich. De nummers die er echt uitspringen zijn de melodieuze albumopener ‘Humongous’ en ‘Paracetamol’.

Laatstgenoemde dateert net als ‘Brazil’ al uit 2015. Hier legt Declan McKenna eindelijk enige bevlogenheid aan de dag en wordt er instrumentaal zowaar buiten de lijntjes gekleurd. Ook het door Rostam Batmanglij geproduceerde ‘Listen To Your Friends’ is een verademing.

Aardig debuut

Al met al is het best een aardig debuut van Declan McKenna, maar van ons had het wel wat meer mogen schuren. We vrezen dat het nu blijft bij enkele draaibeurten en hopen dat album nummer twee bij een leuke independent uitkomt. Maar het zal wel weer een enorm succes worden waardoor we Declan McKenna voor eeuwig kwijt zullen zijn.No Response

Leave us a comment


No comment posted yet.

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.