Klik voor de meest recente berichten op de Nieuws sectie in het topmenu. close ×
+
Insayno-Dwaalspoor InsaynoDwaalspoor

Tracklist:
 1. Niet In Een Film (feat. Rody Delorean)
 2. Geweldsmonopolie
 3. Ontketend
 4. Lucifer
 5. Frustratie
 6. Niks Vandaag
 7. Discipline (feat. Raymzter & Brainpower)
 8. Young Guevara (feat. Rass Motivated)
 9. Indoctrinatie
 10. Minstrel Show (feat. Rody Delorean)
 11. Exorcist (feat. Gikkels)
 12. De Tijd (feat. Nino)
 13. Hoort Bij Mij (feat. Rody Dolorean)
 14. Slavenmentaliteit (feat. Rass Motivated)
 15. Revolutie (feat. Rass Motivated)
 16. Dwaalspoor

Release Details


Genre :
Label :
Country :
Format :
Date : 13 oktober 2016, 00:00

Share

facebooktwittergoogle plus

Ik weet niet meer hoe lang het debuutalbum “Dwaalspoor” van Insayno al als grote belofte over de Nederlandse hiphopscene heen hangt. Misschien al sinds zijn finaleplaats in de Grote Prijs van Nederland 2013. Het lijkt lang geleden, maar als je “Dwaalspoor” beluistert, besef je dat dit geen tracks zijn die je ‘even’ schrijft.

Elke zin perfect

Hoewel in flow totaal anders moet ik denken aan Eminem. Bij Insayno moet ook elke zin perfect zijn, anders komt hij niet op het album. Albumopener ‘Niet In Een Film’ laat dat al horen. Een tekst die bijna de hele rapscene in de hoek zet. Niet in de zin dat er gedist wordt, maar puur op basis van kwaliteit.

Echte muzikanten

Muzikaal is er ook zoveel te genieten. Nergens zijn voorgefabriceerde hiphopbeats en sounds te horen. Een fluwelen trompet hier, zwevende pianoklanken daar. Hier zijn echte muzikanten van vlees en bloed aan het werk en is meer geld, liefde en moeite ingestoken dan de gemiddelde Topnotch track.

Controversieel

Insayno is ‘Ontketend’. Een artiest die reactie oproept. Met tracks als ‘Geweldsmonopolie’, ‘Indoctrinatie’ en ‘slavenmentaliteit’ worden misstanden als segregatie en etnische profilering aan de kaak gesteld. Niet door te schreeuwen maar door te komen met argumenten waarom en hoe het anders moet. Op de tracks ‘Frustratie’, ‘Niets Vandaag’ en ‘Discipline’ laat Insayno horen met welke kernwaarden we de maatschappij kunnen repareren.

Als antwoorden van de politiek uitblijven zijn er gelukkig nog artiesten als Insayno die ons vertellen hoe het zit.No Response

Leave us a comment


No comment posted yet.

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.