Klik voor de meest recente berichten op de Nieuws sectie in het topmenu. close ×
+
Ronnie Flex-Rémi Ronnie FlexRémi

Tracklist:
 1. In De Armen Van Een Engel feat. Jonna Fraser en Brace
 2. Spook
 3. BF feat. KM en Abira
 4. Jouw Seizoen feat. Jonna Fraser
 5. In Mijn Bed
 6. Volg Me feat. Lil'Kleine en Mr. Polska
 7. Dichterbij Me feat. Murda, Abira, Dej Major en Jiri11
 8. Opgekomen feat. Sevn Alias
 9. Energie feat. Frenna
 10. Is Dit Over feat. Tabitha
 11. Come Again feat. Boef
 12. Achteruit
 13. Plek Als Dit
 14. Red Me feat. Tabitha
 15. Jij/Mij

Release Details


Genre : ,
Label :
Country :
Format :
Date : 30 juni 2017, 00:00

Share

facebooktwittergoogle plus

“Rémi” is het tweede album van Ronnie Flex. Maar een Rémi is hij beslist niet, want wie wint heeft vrienden. Maar het is vooral de muziek die wint. Ronnie Flex profileerde zich al steeds minder als hiphopper en op dit tweede, wederom door Boaz v/d Beatz geproduceerde album is hij helemaal niet meer in dit hokje te plaatsen.

Veelzijdig

Naast Ronnie is “Rémi” ook een bewijs van de veelzijdigheid van Boaz v/d Beatz als producer. Hoe het dan klinkt? Het eerste dat opvalt is de 90’s invloed, overigens zonder ooit gedateerd te klinken. Voor openingstrack ‘In De Armen Van Een Engel’ waarin de moederliefde prachtig wordt verwoordt geeft Ronnie Flex zelfs de Nederlandse R. Kelly, Jonna Fraser, een hoofdrol.

Op ‘BF’ komt de R&B sound nog meer naar voren. Maar ook zijn liefde voor Surinaamse muziek weet hij op het album tot uitdrukking te brengen. De wijze waarop in ‘In Mijn Bed’ een ringtone vocaal wordt verwoordt is gewoonweg, en ik gebruik dit woord heel weinig voor een artiest, geniaal.

Tekstueel hoogtepunt

Tekstueel is ‘Volg Me’ misschien wel het hoogtepunt van het album waarop we Ronnie Flex, Lil’ Kleine en Mr. Polska horen. Het leidt tot een flashback naar de Xite Awards van 2014 waar ze ook alle drie waren. Wie had gedacht dat ze ooit tot dit niveau konden doorgroeien?

Op ‘Opgekomen’ lijkt het alsof Jay Z speciaal voor deze track Nederlands heeft geleerd om Ronnie Flex aan te kondigen. Natuurlijk staan er ook tracks op die als hit het album al vooruitgesneld zijn (‘Energie’, ‘Plek Als Dit’) maar omdat de andere nummers ook zo sterk zijn trekken ze niet alle aandacht naar elkaar toe.

Heel Nederland aan het dansen

En met ‘Achteruit’ staat er misschien nog wel een grotere hit op het album. In ieder geval kan Ronnie Flex hiermee heel Nederland in beweging krijgen, dansend over straat!No Response

Leave us a comment


No comment posted yet.

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.