Klik voor de meest recente berichten op de Nieuws sectie in het topmenu. close ×
+
The Oldtime Stringband-Gotta Quit Kickin’ My Dog Around The Oldtime StringbandGotta Quit Kickin' My Dog Around

Tracklist:
 1. Angeline The Baker
 2. You Gotta Quit Kickin' My Dog Around
 3. Didn't He Ramble
 4. That's The way It Goes
 5. Lost Highway
 6. Darling Corey
 7. Don't Get Trouble In Your Mind
 8. You'll Get No More Of Me
 9. I Wish I Was A Mole In The Ground
 10. That's The Way The World Goes Round
 11. Down In The Willow Garden
 12. Pure Narigheid

Release Details


Genre : , ,
Label :
Country :
Format :
Date : 1 mei 2012, 00:00

Share

facebooktwittergoogle plus

The Oldtime Stringband is een liveband bij uitstek. De band heeft het aan de ervaren handen van producer Reyn Ouwehand overgelaten om dit ook te vangen op het album Gotta Quit Kickin’ My Dog Around. Er zit behoorlijk wat ervaring in The Oldtime Stringband. Zo heeft Nico Druyf al sinds de jaren ’80/90(?) zijn sporen verdiend in verschillende bands. En dat Tim Knol, de beroemde zoon van Ton Knol, het ook niet van een vreemde heeft geleerd blijkt ook wel op dit album.

Er staan volgens The Oldtime Stringband negen traditionals op Gotta Quit Kickin’ My Dog Around. Ik had zelf verwacht dat het afsluitende nummer Pure Narigheid door The Oldtime Stringband zelf zou zijn geschreven. Het is het enige Nederlandstalige nummer op het album.

De bandnaam dekt de lading goed. Folk, Country, Bluegrass van ouderwetse kwaliteit. Zeer geslaagd is het titelnummer waarin een fantastische imitatie van een geschopte hond te horen is. De gloedvolle vertolking van Gillian Welch’s That’s The Way That It Goes steekt het origineel bijna naar de kroon.

De leadvocals van The Oldtime Stringband worden verdeeld onder de bandleden met uitzondering van fiddlespeler Nico Keereweer. Met haar zuivere, authentieke stem trekt Shelly O’Day zeker de aandacht naar zich toe maar Lost Highway, gezongen door Nico Druyf, mag ook een hoogtepunt op de cd worden genoemd, zonder daarbij de andere vocalisten tekort willen doen.

Het album Gotta Quit Kickin’ My Dog Around is een groot feest. Al gaat er niets boven de live belevenis die The Oldtime Stringband is.

src=”http://bandcamp.com/EmbeddedPlayer/v=2/album=43577049/size=grande3/bgcol=FFFFFF/linkcol=4285BB/” height=”410″ width=”300″ frameborder=”0″>1 Responses

Leave us a comment


Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.