Klik voor de meest recente berichten op de Nieuws sectie in het topmenu. close ×
+
Suit-The Girl, The God, The Rush SUiTThe Girl, The God, The Rush

Tracklist:
 1. The Girl, The God, The Rush
 2. Robot Sweat
 3. Shifting Dunes
 4. Quiksand Waterfalls
 5. Kings And Queens
 6. When She Speaks
 7. Water My Friend
 8. Over the Next Hill
 9. Blessed With Black
 10. 1Q84
 11. 22:22

Release Details


Genre :
Label :
Country : ,
Format :
Date : 9 maart 2018, 00:00

Share

facebooktwittergoogle plus

This music will make you want to get really high, have sex in a strangers car, set it on fire and run off into the woods laughing.

Aldus SUiT. Een rockband die bestaat uit de Nederlandse Rutger Martens (gitaar, zang) en Ivo Schot (bas, zang) en de Duitse Lex Brown (zang, gitaar) en Stefan Wandel (drums).

9 maart verschijnt debuutalbum “The Girl, The God, The Rush”. Op de hoes geschreven als “The Girl, The Gød, The Rush” wat als je het uitspreekt een leuke woordspeling oplevert. Een album vol sexy riffs en bluesy melodieën die vooral in Rusland gretig aftrek vinden.

Smerig gitaargeluid

Het titelnummer dat als eerste nummer op de plaat staat opent met een buitengewoon smerig gitaargeluid. Een “suit” aantrekken naar een optreden van de band lijkt dan ook geen goed plan.

Tot Lex Brown zijn engelachtige stem laat horen. Een bijzondere combinatie. Intrigerend. Helemaal als de band er ook nog een harmonie uitgooit.

Voorzichtig dansen op de muziek van SUiT

Op het volgende nummer, ‘Robot Sweat’, mag voorzichtig gedanst worden. Dat geldt voor meer nummers op het album “The Girl, The God, The Rush”. Al wordt bijvoorbeeld op ‘Shifting Dunes’ een strakker regime gehanteerd. Zoals Pink Floyd dat op ‘Another Brick In The Wall’ deed.

Als het tempo omlaag gaat, zoals op ‘Quicksand Waterfalls’ worden de literaire aspiraties van de band zichtbaar. Het maakt duidelijk dat aan de teksten net zo veel aandacht is besteed als aan de muziek. Het is hier waar de “sexy music” ontstaat die de band zo graag wil maken.

Queens of the Stone Age

Kippenvel bezorgen ze met ‘Water My Friend’. ‘When She Speaks’ is het enige nummer waarop SUiT niet echt als zichzelf klinkt. Een eerbetoon aan de Queens of the Stone Age? Naar mate het album vordert worden de thema’s serieuzer.

Sleepwet

Op ‘Blessed With Black’ lijkt depressie het onderwerp. Zonder te oordelen of een oplossing aan te dragen. Wie zich erin verdiept weet ook dat die er niet echt is. Met ‘1Q84′ lijkt SUiT de sleepwet een halt toe te willen roepen. En op ’22:22’ komt de donkere kant van het leven van een single aan bod.

SUiT heeft de tijd genomen voor haar debuutalbum en al dat wachten was het meer dan waard.

Het album “The Girl, The God, The Rush” is vanaf 9 maart op Spotify te beluisteren.No Response

Leave us a comment


No comment posted yet.

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.