Town of Saints transformeert folk tot bluegrass op nieuwe single Up In Smoke

The seven year itch, ook bands kunnen er tegen aan lopen. Ook bij Town of Saints sloop sleur langzaam de relatie binnen. En dat nadat in 2016 met album ‘No Place Like This‘ nog een hoogtepunt in het oeuvre werd uitgebracht.

Dood of de gladiolen

Er werd eens stevig nagedacht. Stoppen we ermee of geven we de liefde nog een kans. Town of Saints besloot er nog één keer vol voor te gaan. Met datgene wat hen het meest gelukkig maakt maar dat in de loop van de jaren wat naar de achtergrond was verdrongen. Want de basis van een folkband blijft toch akoestisch.

Bluegrass

Het eerste resultaat van de relatie reset is single ‘Up In Smoke’. Volgens Harmen Ridderbos een donkere overpeinzing over de nutteloosheid van ons bestaan.

Town of Saints transformeert de folk hierop naar bluegrass en laat zo hun energieke karakter weer terugvloeien in de muziek. Iets dat de laatste tijd toch vooral voor de podia werd bewaard en niet op hun studioalbums.

Nieuw album Town of Saints

Het lijkt de aanzet tot een begeesterd nieuw album waar we binnenkort ongetwijfeld meer nieuws over krijgen. Onderstaande tourdata lichten misschien al een tipje van de sluier op aangaande de releasedatum.

24/11 Amen, De Amer
25/11 TivoliVredenburg, Utrecht
30/11 Merleyn, Nijmegen
07/12 V11, Rotterdam
08/12 Cinetol, Amsterdam
09/12 Hedon, Zwolle
14/12 Vera, Groningen

Plaats een reactie

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.