Gemeente Hoorn wil Zwaag afstoten

In het diepste geheim werkt de Gemeente Hoorn aan plannen om enkele van haar randgemeenten af te stoten. De eigengereidheid van de dorpen is de Gemeente Hoorn geregeld een doorn in het oog. Ook wordt met argusogen gekeken naar de bijdrage aan het Bruto Gemeentelijk Product dat zich al jaren op een laag niveau bevindt. Vandaag is op het stadhuis besloten de lantaarnpalen in Zwaag uit te laten. Het verst gelegen deel van het dorp, voorbij de Bangert, ligt er al de hele avond bij zoals op onderstaande foto:

Gemeente Hoorn wil Zwaag afstoten

” Zwaag doet niet meer mee.” Aldus de korte maar krachtige reactie van een anonieme bron op het stadhuis van de Gemeente Hoorn. Vanavond worden in het centrum van het dorp, De Witte Valk, door een aantal dorpshoofden de koppen bij elkaar gestoken om tot een actiecomité te komen. Vanuit het epicentrum zullen we u op de hoogte houden van alle gebeurtenissen.

Update 5 januari: Het ziet er naar uit dat het de Gemeente Hoorn menens is. Het deel van Zwaag voorbij de Bangert is al twee dagen in het donker gehuld.

Update 6 januari: De vasthoudendheid van het Zwaagse actiecomité heeft effect geresulteerd. Sinds vanavond branden de lantaarnpalen in Zwaag weer! Er wordt nu gewerkt aan een overleg op het Hoornse stadhuis over hoe nu verder te gaan.

Plaats een reactie

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.