Onpasselijk rijk worden dankzij het patentrecht

PatentrechtHelios Kalenders heeft een geweldige uitvinding gedaan: de Patenthanger. Een hanger waar ze een patent op hebben aangevraagd en waarschijnlijk ook gekregen. Hierdoor is het verboden de hanger na te maken. Ik heb de hanger alleen nog toegepast gezien op kalenders maar hier is de toegevoegde waarde van de Patenthanger van Helios Kalenders al ongekend. De patenthanger maakt het namelijk mogelijk de kalender recht te hangen door eenvoudig het schild naar links of rechts te schuiven.

Namaak verboden! staat er in vetgedrukte letters. Niet dat ik daar ook maar enig moment over heb nagedacht. Welnee, ik was overweldigd door de genialiteit van deze uitvinding. De Nobelprijs voor de vrede lijkt me hier op zijn plaats. Denk alleen maar aan alle andere toepassingen waar de Patenthanger voor kan worden gebruikt: schilderijen, foto’s, klokken. Nooit hoef je je meer te irriteren aan een scheef hangende foto.

Wat is het toch fijn dat het patentrecht bestaat. Nu kan de uitvinder tenminste onpasselijk rijk worden van zijn enige moment van helderheid. Het is je gegund!

Plaats een reactie

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.