Klik voor de meest recente berichten op de Nieuws sectie in het topmenu. close ×
+

Dé sensatie van Lowlands

Hill Wie dacht dat bluegrass uitsluitend een aangelegenheid is voor sigaarrokende mannen en middelbare vrouwen kwam op Lowlands bedrogen uit. Als een van de eerste acts van de dag slaagden de Utrechtse Hillbilly Boogiemen erin om binnen een mum van tijd de bomvolle Lima om te toveren in een
hossende en joelende massa van punkers, alto’s en – inderdaad – een paar sigaarrokende mannen en middelbare vrouwen.

Debuutcd na vijftien jaar

Onder de naam Hillbilly Boogiemen trekt de formatie al sinds 1990 volle zalen in Europa en de Verenigde Staten. Maar nu is pas het debuutalbum ‘Who’s Afraid of the Boogiemen?’ uitgebracht. Het live-geluid liet zich maar lastig vertalen naar de studio. Na beluistering van de – in eigen beheer uitgebrachte – cd kan geconstateerd worden dat het het wachten waard was. Zestien nummers lang is het genieten van vertrouwde bluegrass-elementen als meerstemmigheid, een gehaast banjo -en opgewekt vioolgeluid.Nummers van country grootheden als Willie Nelson, Hank Williams en Patsy Cline, maar ook van eigen makelij.

Op de buhne

Vrijdag 15 december staan de Hillbilly Boogiemen in Cafe J.P COEN in Hoorn. Reserveren kan via telefoonnummer 0229-219824. Kaarten kosten € 5 en de zaal gaat open om 20:30.

Voor meer informatie kun je terecht op de website van de band.

Share : facebooktwittergoogle plus1 Responses

Leave us a comment


  • RJ on

    Beste muziekliefhebbers,

    Om misverstanden te voorkomen: Blue Grass Boogiemen komt op 15 december optreden in Cafe JP Coen. Niet Hillbilly Boogiemen.
    Het waren natuurlijk ook de Blue Grass Boogiemen die op Lowlands speelden, niet Hillbilly Boogiemen.

    info: http://www.bluegrassboogiemen.nl


Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.