Het Spaanse project

Na het interview met Dan Bern diende het volgende project zich al snel aan: muziek uitkiezen voor een Spaans themafeest. En ik kwam erachter dat we thuis aardig wat Spaanse muziek hebben. Maar dan vooral met Flamencodank aan mijn vrouw. Enrique Iglesias, Marc Anthony en Jennifer Lopez worden best veel gedraaid (als ik niet thuis ben ;) ) Viega Trova Santiguera moet het tegenwicht bieden.

En dan zijn er nog alle Venga Boys-achtige zomerhits die op singles en verzamelcd’s door ons huis slingeren. Het zou leuk zijn jullie hier een compilatie van te kunnen laten horen. Ik zal me eens in de legalisering hiervan verdiepen. (wettelijk mag je slechts 10 seconden van een nummer laten horen zonder afdracht van buma/stemra rechten)

Sally Spring en Turin Brakes

Zonder Spaans themafeest in het Muziekcafe wordt het trouwens ook een interessante week. We gaan op zoek naar Sally Spring wiens cd Hummingbird na twee weekjes geduld door de postbode werd langsgebracht. Wat we verwachtten was een jongere versie van Lucinda Williams. Sally Spring liet echter dertig jaar geleden al van zich horen, lezen we in het cd-boekje. Benieuwd als we zijn naar haar verleden, duiken we hier deze week in.Turin

Tijdens mijn zoektocht naar Spaanse muziek gleed mijn vinger ook langs The optimist lp, de eerste cd  van Turin Brakes. Opvolger Ether song staat nog steeds op mijn verlanglijstje maar hoe is het hen hierna vergaan? Blijf het Muziekcafe bezoeken om daar het antwoord op te vinden.

1 gedachte over “Het Spaanse project”

Plaats een reactie

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.