Ryan Adams zwart gemaakt op NU.nl

Het_ware_verhaal_achter_ryan_adams Het artikel dat Nu.nl 27 augustus jongstleden plaatste is weer typisch een verhaal van de bel hebben horen luiden maar niet weten waar de klepel hangt. Het werkelijke verhaal heeft reeds breeduit in muziekblad Oor gestaan. In het kort zal ik het hier nog even uit de doeken doen.

Het ware verhaal over Ryan Adams

Mijn irritatie is opgeroepen door het volgende citaat dat de kern raakt van het betoog van Nu.nl:”De laatste keer dat Ryan Adams ons land aandeed, maakte hij er in Amsterdam een zooitje van en verliet hij vroegtijdig het podium.” Gelukkig ben ik – na Oor – in staat om het op te nemen voor Ryan Adams en het werkelijke verhaal uit de doeken doen.

De laatste keer dat Ryan Adams ons land aandeed, gaf hij het publiek in Amsterdam een twee uur enerverende show. Precies zoals was afgesproken met Paradiso. Ryan heeft er nog wel een handje van zijn concerten te laten voortduren tot diepRyan_adams_als_batman in de nacht. Zoals bij één van zijn eerdere concerten in Nederland waar hij zelfs nog een (derde) toegift gaf toen het zaallicht allang weer aan was gegaan en de DJ de muziek alweer had gestart.

Reden voor Paradiso om harde afspraken te maken met de artiest inzake de duur van het concert. Twee uur en niet langer. Fans hadden elkaar vooraf echter gek gemaakt door rond te bazuinen dat dit concert er één zonder eindtijd zou zijn. Een optreden van twee uur is moeilijk te omschrijven als “vroegtijdig het podium verlaten”. De meeste artiesten (zoals bijvoorbeeld The Kooks ;) ) komen niet eens aan twee uur speeltijd met hun schrale repertoire. En geen haan die daar naar kraait.

26 november in de RAI wordt ongetwijfeld weer een magistraal concert, zeker nu Neal Case definitief is toegetreden tot The Cardinals.

2 gedachten over “Ryan Adams zwart gemaakt op NU.nl”

 1. Beste Rob,

  Ik lees dit artikel nu pas, maar ik wil toch reageren.

  Je kop suggereert dat ik Ryan Adams zwart maak, toch is het artikel over het algemeen juist lovend. Je conclusie baseer je blijkbaar op die ene, door jou ook geciteerde zin.

  In mijn ogen is er niks mis met deze zin. Ik was zelf aanwezig bij de show in Paradiso (als fan) en hoef daarom nergens feiten de controleren omdat ik het zelf heb meegemaakt.

  Blijkbaar maak(te) je je boos om het feit dat ik schreef dat Adams het podium vroegtijdig verliet. Dit heeft echter niets te maken me de lengte van het concert, maar dat er duidelijk sprake was van het feit dat de planning was om langer door te gaan. Ook jij kan vervolgens niet ontkennen dat het einde van deze show niet vlekkeloos verliep.

  Jouw kop boven dit artikel doet me daarom vooral denken aan de methodes die boulevardbladen hanteren om de aandacht op het artikel te vestigen.

  Beantwoorden
 2. Beste Marco,

  Natuurlijk heb ik de titel expres zo geformuleerd dat je mijn reactie wel moest vinden. (ik weet een beetje hoe Google werkt) Ik kon namelijk geen contactgegevens van je vinden. Nu je me gevonden hebt, zal ik de titel aanpassen.

  In het artikel van jouw hand waar ik een link van heb geplaatst, zet je Ryan neer als een drugs- en drankverslaafde. Ook meld je dat hij er een zooitje van maakte in Amsterdam, zijn platen en shows zijn wisselvallig…

  waar zit het lovende karakter van jouw artikel hem dan precies in? Of bedoel je soms dat zijn platen en shows afwisselend zijn? Daar kan ik me namelijk wel in vinden.

  Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.