The Kooks

Artiesten die andere artiesten afkraken kunnen bij mij nooit op veel bijval rekenen. Zo heeft Beef voor mij afgedaan nadat ze de aanval op Tiesto openden. En het is dat het derde album zo fantastisch is, maar anders had ik Starsailor ook vaarwel gezegd door een schampere opmerking over Coldplay door één van de bandleden. (Gelukkig was het James Walsh niet die het zei) En nu is er The Kooks die pas aan het begin van hun muzikale carriere staan en waarvan de zanger de muziek van James Blunt zielloos noemt. Geprikkeld door deze opmerking loste ik gisteren eindelijk de al enkele maanden geleden gemaakte belofte in door even de tijd te nemen om naar hun debuutalbum te luisteren. We kunnen er kort over zijn. Het zijn inderdaad de mindere goden die zich door middel van neerbuigend gedrag proberen op te trekken aan hun in alle opzichten superieure vakgenoten. Ik zou tegen zanger/gitarist Luke Pritchard willen zeggen, luister nog maar een paar keer naar Back to Bedlam van James Blunt om te horen hoe je wel een album maakt waar je naar blijft teruggrijpen.

30 gedachten over “The Kooks”

 1. Ik moet toegeven dat die James Blunt een aardig staaltje hoe-maak-ik-een-goed-album heeft laten zien.
  Ik was er na You’re Beautiful nogal sceptisch over, maar het blijkt een heerlijke plaat te zijn.
  Vooral Wiseman natuurlijk en dan uiteraard voor dat hij uitgebracht werd, want nu kent iedereen hem en is er niks speciaals meer aan.

  Beantwoorden
 2. Laten we zeggen dat smaken verschillen en dat het nu eenmaal voorkomt in de muziekwereld dat artiesten elkaar een oog proberen uit te steken. The Beatles vs The Stones, Blur vs Oasis; het hoort gewoon bij het spelletje. Gewone mensen als jij en ik zijn toch ook kritisch over muziek? Is het dan zoveel anders als vakgenoten muziek van elkaar bekritiseren? Ik vind van niet, en het is al helemaal buiten kwestie om dan zo’n band te laten vallen! Ik bedoel: vind je The Kooks nu echt zo slecht of is jouw opmerking slechts een actie van wraak om de o zo superieure James Blunt te verdedigen?

  Beantwoorden
 3. Bij James Blunt gebeurd er iets met me. Dit verschilt per nummer. Dan weer kippevel. Vervolgens een brok in m’n keel etc. Bij The Kooks voel ik niets. Als Elton John of Ryan Adams iets over James Blunt zou zeggen, zou het een heel ander verhaal worden.

  Beantwoorden
 4. Zoals ik al zei: smaken verschillen. Ik ben wel benieuwd hoe anders het verhaal dan wordt als jouw favoriete gevestigede artiesten (Elton John, Ryan Adams) jouw favoriete nieuwkomer (James Blunt) gaan bekritiseren. Of andersom, want ook dat is natuurlijk mogelijk. Wie heeft er dan voor jou afgedaan?

  Beantwoorden
 5. Het is niet omdat James Blunt een hit scoort met You’re beautiful en dat andere waar ik de naam al van ben vergeten dat alles van hem zoiso ‘goed’ is..Zijn CD was alles behalve goed. Alle mensen die ik ken en die zich hebben laten vangen door die ene hit en het album kochten hadden alleen maar slechte kritiek over zijn CD..Dus stop al maar met dat James Blunt superieur is.. Ik krijg kippenvel van zijn stem (is dus niet positief ..),die krast zoals nagels op een schoolbord.En ik vind niet dat The Kooks ineens slecht zouden zijn omdat ze hun eigen mening geven…

  Beantwoorden
 6. hallo, je meent toch niet serieus dat James Blunt goede muziek maakt? POEP. En daarbij, het is toch juist prachtig als ze elkaar af lopen te kraken. Razorlight vs The Kooks of eigenlijk Johnny Borrell vs Luke Pritchard! Oh ik doe een moord om backstage samen met die twee te zijn. Ik snap je probleem niet, of toch eigenlijk wel. Gooi james blunt het raam uit en luister naar the kooks want zij schoppen megakont..en als je the kooks toch al haat, luister dan nog naar razorlight..die maken tenminste ook nog goede muziek! MUHA
  gegroet

  Beantwoorden
 7. Toen The Kooks het over zielloos hadden met betrekking to James Blunt’s muziek, ging het er met name over dat JB het zelfde dingetje blijft uitmelken. Elk nummer is in feite hetzelfde gezemel (sorry, maar ik vond zijn nummers de eerste 3x leuk en daarna vond ik ze met toenemende mate irritant worden) Commercieel zeer prima, maar ik ben het 100% eens met zielloos.

  The Kooks daarentegen gooien hun hele gewicht in de strijd. Elk nummer is anders, maar ze passen toch bij elkaar.

  Lijkt me duidelijk waar mijn voorkeur ligt

  Beantwoorden
 8. Ten eerste: The Kooks zijn supervetgaaf,
  ze maken mooie verschilende muziek en niet allemaal hetzelfde.
  Waarom zou je een band of zanger afschijven omdat hij zijn meninguit over iemand die heel toevallig ook muziek maakt. Iedereen heeft wel eens kritiek op iemand anders dus als Luke Pitchard van mening is dat James Blunt zielloos is dan is dat zijn mening.
  Het gaat om de muziek die ze maken.
  En ik vind dat The Kooks keigave muziek maken en veel swingender is dan James Blunt.

  Beantwoorden
 9. het is jammer dat The Kooks uithalen naar James Blunt, maar daar ga ik de muziek echt niet minder om waarderen, want waar gaat het om? precies: de muziek. ik was in paradiso bij het concert van The Kooks en ik moet zeggen: ze waren geweldig. om een quote meer of minder lig ik niet wakker…

  Beantwoorden
 10. ik heb de cd van the kooks & van James blunt en ik ben naar een concert geweest van allebei en ik moet toch zeggen dat ik the kooks 10x beter en leuker vind, ik heb de james blunt cd 1x geluisterd, nu ligt ie te verstoffen in de kast en the kooks zitten nu in de cd-speler

  Beantwoorden
 11. WTF james blunt maakt teminste mooie muziek die kooks die kunnen maar op flikkere want niks kan tegen james op james heeft mooie stem en schrijft prachtige songtekste dus!!
  ik luister 12uur per dag james blunt!!!!!

  Beantwoorden
 12. The Kooks zijn veel beter dan James Blunt, James Blunt maakt allemaal van die ”rustige zwijmel” (ughh..) muziek, The kooks daarin tegen maken leuke swingende nummers, en ik blijf wel terug grijpen naar hun debuutalbum! En als pluspunt ziet Luke Pritchard er ook nog eens fantastisch uit!

  Beantwoorden
 13. Zeik niet, THE KOOKS ZIJN BETER!, alle mensen die hier zeuren dat the kooks slecht zijn, kunnen met de noorderzon vertrekke en neem die james dan maar lekker mee, Jammmer, onkruid vergaat niet .. maar daar kunne wel mee leven..

  *buig*

  Beantwoorden

Plaats een reactie

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.