Waarom klaagt iedereen toch zo over de sneeuw

Sneeuw is leukHet is een prachtige winter tot nu toe. Een winter die ik eigenlijk alleen maar ken van de zwart/wit kiekjes in de fotoalbums van mijn ouders. Een ex-buurvrouw schreef op Hyves:”Wie nu nog durft te zeggen dat sneeuw leuk is krijgt 100 doorstuurmailtjes.” Vanzelfsprekend reageerde ik met:”Ik vind sneeuw leuk.” Aan bedreigingen heb ik sowieso een broertje dood. Uiteraard kreeg ik twee seconden na mijn reactie het eerste doorstuurmailtje, vervolgens de tweede, de derde en daarna vond ik de tijd rijp om even te ontvrienden.

Eerder deze week was er een enorme clash op het treinstation. Ook dat had te maken met de gladheid. De twee mannen waren elkaar al eerder tegen gekomen bleek uit de ruzieachtige discussie. Als je op de fiets bent valt het op dat het trottoir vaak beter begaanbaar is dan het fietspad. Een slimme fietser maakt daar gebruik van om zijn kleding en beenderen heel te houden. Het is ook wel eens andersom het geval en dan zie je vaak voetgangers die een stukje over het fietspad lopen. Geen probleem zou je zeggen. We proberen allemaal het beste te maken van de weersomstandigheden en houden daarbij rekening met elkaar.

Oudere generatie geeft niet langer het goede voorbeeld

Het verbaasde me dat de man van een duidelijk oudere generatie heel boos werd op de jongeman omdat hij over het trottoir had gefietst waar de omstandigheden beter waren dan op het fietspad. De jongen legde uit, dat was het andersom geweest, het geen probleem was geweest. Maar nee, de oudere man dreigde binnensmonds zijn fiets te zullen verbouwen en meer van dat soort dreigende taal.

Ik associeer de winter en zeker een witte winter zoals dit jaar met gezelligheid en saamhorigheid. Maar het lijkt erop dat we door de weersomstandigheden juist verder verwijderd van elkaar raken.  Via het Internet maar ook in het echte leven. Dat u het even weet Hare Majesteit.

Plaats een reactie

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.