Eerbetoon Arjen Grolleman

Arjen Grolleman

Afgelopen woensdag is Kink FM DJ en RTL voiceover Arjen Grolleman geheel onverwacht overleden. De presentator en zendermanager stierf bij een noodlottig ongeval in zijn eigen huis. Maandag wordt Grolleman gecremeerd. Diverse radiostations staan die dag om 15:00 uur stil bij de plechtigheid door Grolleman’s favoriete nummer te draaien, Marc Almond’s Tears Run Rings uit 1988. Naast Grolleman’s eigen Kink FM doen ook Veronica, Radio 501, KX Radio, 3FM Radio 2 en een groot aantal lokale omroepen mee aan dit eerbetoon.

Arjen Grolleman was een onvermoeibaar pleitbezorger van alle kunstenaars die hun eigen artistieke grenzen opzochten en er bij voorkeur ver overheen gingen. Dat pleit droeg hij niet alleen uit op Kink FM, maar overal waar dat maar mogelijk was, ook op de Concertzender, als dj en via sociale media. Arjen Grolleman werd slechts 37 jaar.

Met zijn unieke stemgeluid slaagde hij erin de onvolprezen Alfred Lagarde op te volgen. Onderstaand een compilatie hiervan.

Met dank aan 3voor12 en RTL.

1 gedachte over “Eerbetoon Arjen Grolleman”

  1. Zoals Michiel Veenstra zegt, kon Arjen een plaat van Editors aankondigen met een franstalig gedicht. Een -voor mij in elk geval- leiderfiguur en kunstdocent is er niet meer.

    Toch ironisch hoe tragisch de feiten zijn. De dronken filosoof valt en breekt zijn nek… Helden gaan altijd te vroeg. En misschien is dat maar beter ook.

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.