Nieuwe cd Johnny Dowd Wake up the snakes

Johnny Dowd nieuwe cd Wake up with snakesFans van Johnny Dowd zullen nog twee maandjes geduld moeten hebben. De opnames van de nieuwe cd Wake Up The Snakes zijn afgerond, platenmaatschappij Munich Records heeft echter besloten de cd pas in maart uit te brengen. Het is te hopen dat iemand de cd snel op het net plaatst. Want wachten op de nieuwe cd van je favoriete artiest is zo 2008.

Geïnspireerd door Bootsy Collins

Volgens Johnny Dowd zal de nieuwe cd Wake Up The Snakes weer een heel ander geluid laten horen. Natuurlijk zal het door zijn karakteristieke unieke stemgeluid vertrouwd klinken. Er is echter gekozen voor een meer soul/garage geluid, waar het vorige album A Drunkard’s Masterpiece uit 2008 nog voor heavy metal kon doorgaan. Bijzonder is dat op dit album Willie B. achter zijn drumkit tevoorschijn is gekomen en de bariton gitaar ter hand heeft genoten. Zijn bijdrage aan het bandgeluid wordt omschreven als een kruizing tussen Lemmy Kilmister (Motorhead) en Bootsy Collins. Het is toch gewoon crimineel om daar nog twee maanden op te moeten wachten?

Europese tournee

In mei komt Johnny Dowd met zijn band weer naar Nederland! Uiteraard zal ik dan weer proberen om hem voor een interview te strikken. De goede man zit namelijk nog vol plannen. Dit jaar moet er namelijk ook nog een coveralbum verschijnen. Daarmee komt het aantal op 11 cd’s in twaalf jaar tijd exclusief een drietal live albums en andere producties. Respect!

Plaats een reactie

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.