Charl Delemarre begint met EP Charl aan volgend hoofdstuk

Sinds Charl Delemarre in 2014 de Grote Prijs Van Nederland won is het hard gegaan met de 26-jarige Nederlandstalige singer/songwriter uit Roepaen, Limburg. Op de playlist van  Radio 2, optreden in DWDD. Het begon allemaal met een reis door Azie waar Charl leerde gitaarspelen. Gevolgd door een opleiding aan het conservatorium in Rotterdam. De stad waarin hij ook de regionale versie van de Grote Prijs won.

Met zijn eerste EP als wapenfeit werd Charl Delemarre geselecteerd voor de Popronde en belandde in 2016 tevens op Eurosonic Noorderslag.

De Dijk

Met de deze maand verschenen EP “CHARL” zijn we aanbeland bij het volgende hoofdstuk. Anthonie Broek (De Dijk) nam de productie op zich en nam Charl Delemarre ook mee als voorprogramma van zijn band.

Anthonie Broek heeft zich ingehouden en heeft Charl Delemarre in staat gesteld om toch vooral zijn eigen geluid te laten horen. Al zijn er toch ook wel wat typische De Dijk accenten te horen op de EP. Met als meest duidelijke voorbeeld de single ‘Lichtelijk Verlicht’ waarop Charl Delemarre dezelfde begeleiding krijgt als De Dijk aan held Solomon Burke gaf.

Duet

Een andere opvallende track is ‘Gij Zijt Alles’ waarop Charl Delemarre een duet aangaat met een zangeres waarvan wij de naam niet hebben kunnen achterhalen. Ook de aan country en blues gelieerde opener ‘Hier’ maakt indruk.

Charl Delemarre komt tekstueel sterk uit de hoek. Op ieder nummer neemt hij de luisteraar mee in zijn verhaal. De meeslepende muzikale begeleiding versterkt dit alleen maar. Zoals de vol beleving gespeelde gitaarsolo op ‘Leef’. En het is dat ‘Omarm Me’ Nederlandstalig is, anders hadden het ook uit de koker van meester Bruce Springsteen kunnen komen.

Een hoog muzikaal niveau waar we hopelijk nog heel lang van gaan genieten.

Plaats een reactie

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.