John Legend en Lauryn Hill staan stil bij Ferguson

Op het album “What’s Going On” stelde Marvin Gaye zich aan het begin van de jaren ’70 kritisch op ten opzichte van een aantal maatschappelijke ontwikkelingen. Bijna vijfenveertig jaar blijkt er niet zo veel veranderd, al dachten we lange tijd van wel. Naar aanleiding van de dood van Michael Brown in Ferguson, Missouri is er in de VS een nieuwe discussie ontstaan over rassenongelijkheid. In dit licht bezien kon de integrale uitvoering van het album “What’s Going On” door John Legend afgelopen woensdag, dat al maanden gepland stond, op geen beter moment plaats vinden. John Legend werd op deze avond onder meer bijgestaan door Sharon Jones and the Dap-Kings.

Het concert opende met ‘I Heard It Through the Grapevine’, gevolgd door een reeks Marvin Gaye and Tammi Terrell duetten, waaronder ‘Ain’t No Mountain High Enough’ en ‘Your Precious Love’. Met zijn album “Wake Up” had John Legend zich eerder al eens maatschappijkritisch uitgelaten (in de woorden van o.a. Baby Huey, Bill Withers en Harold Melvin) en ook tijdens deze gedenkwaardige woensdagavond had John Legend hiertoe besloten. Na een kort intermezzo verscheen John Legend in een wit pak met daaronder een zwart t-shirt waarop de woorden “Don’t Shoot” te lezen waren.

John Legend: Don't Shoot

Het gehele concert is via de link terug te bekijken.

Lauryn Hill draagt nieuwe single op aan de inwoners van Ferguson

Ook Lauryn Hill lijkt zich in de hernieuwde discussie te willen mengen. De track ‘Black Rage’ (op de melodie van ‘My Favorite Things uit de Sound of Music) over onderdrukking op basis van ras te gaan is opgedragen aan de inwoners van Ferguson.

Plaats een reactie

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.