Nieuw album en single Bjork

nieuw album en single bjork

Binnenkort komt het nieuwe album Biophilia van Bjork uit. De eerste nieuwe single Crystalline van Bjork is inmiddels online te beluisteren. Bjork laat weten dat het nieuwe album Biophilia een multimediaal project zal zijn, waar muziek, apps, installaties en concerten elkaar aanvullen.  Zo zal elk van de tien tracks op het nieuwe Bjork album Biophilia zijn eigen app krijgen. Het is alleen jammer dat dit uitsluitend apps voor de iPhone worden waar Android meer en meer terrein wint. Elke app zal een interactieve game bevatten die de betekenis van het nummer reflecteert. Daarnaaast bevat elke app een animatie van de song, de tekst en een academisch essay.

Bjork is van plan om de komende drie jaar op toernee te gaan met het nieuwe album Biophilia. Dit zullen steeds toernees van zes weken zijn verdeeld over acht steden, allemaal lokaties voor maximaal 2.000 mensen. De Iphone apps zullen deel uit maken van de liveshows. Ook zal er worden samengewerkt met lokale scholen in de vorm van muzikale workshops voor de leerlingen.

Nieuwe muziekinstrumenten
En dat is nog maar het begin. Voor de tour heeft Bjork het plan opgevat om nieuwe muziekinstrumenten te maken. Zo zullen er vier ‘pendulum harps’ meegaan. Andere nieuwe muziekinstrumenten zijn een ‘pin barrel harp’ (Sharpsichord), een midi-gestuurd pijporgel, een celeste, tesla coils en een hang player (?). Van de hele tour zal een 90 minuten durende documentaire worden gemaakt.

De eerste nieuwe single Crystalline van het nieuwe Bjork album Crystalline kun je hier beluisteren. De single Crystalline van Bjork komt 30 juni officieel uit. Als de single Crystalline symbool staat voor het nieuwe album Biophilia van Bjork dan worden heel veel mensen daar heel erg blij van. De single Crystalline klinkt namelijk als Bjork op haar best!

In onderstaande video kun je Bjork aan het werk zien met Omar Soulyman terwijl ze de nieuwe single Crystalline opnemen.

http://www.youtube.com/v/UxXB_LbxgvA?version=3&hl=nl_NL

Update 30 juni: Op de releasedag van de nieuwe single Crystalline heeft Bjork haar nieuwe album Biophilia live ten gehore gebracht op het Manchester International Festival. Zondag 2 juli zal Bjork headliner zijn van Bestival 2011. Ongetwijfeld zal Bjork daar ook weer nieuw werk vertolken. Op het Manchester International Festival trad Bjork ruim twee uur op begeleid door onder andere een 24-koppig dameskoor uit IJsland. De setlist kun je hier bekijken.

Vooruitlopend op de release van Biophilia zal Bjork onder de noemer The Crystelline Series vier singles uitbrengen. Dit zullen alternatieve versies en remixen zijn van nummers op het nieuwe Bjork album Biophilia. De serie zal verkrijgbaar zijn als cd, mp3 en op vinyl. De tracks zijn onder meer onder handen genomen door Matthew Herbert en Omar Soulyman. De singles verschijnen in de week van 26 juli.

Update 20 augustus: Het artwork voor het nieuwe Bjork album Biophilia is bekend en het is werkelijk prachtig!

Artwork (cover/hoesje) nieuwe Bjork album Biophilia

Update 23 augustus:

Vandaag is de track Moon uitgekomen dat ook op het nieuwe Bjork album Biophilia zal komen te staan:

http://www.youtube.com/v/GSv8qpH8vtE?version=3&hl=nl_NL

Plaats een reactie

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.