Update 28 augustus: Rechtzaak om album Jay Z en Kanye West Watch The Throne

album watch the trone met kanye west en Jay Z

De afgelopen 24 uur gaat het gerucht dat het album met daarop de twee koningen van de hiphop Jay Z en Kanye West nu heel snel uit gaat komen. Het laatste gerucht is dat dit album met Jay Z en Kanye West vlak na het weekend, op maandag uitkomt. De titel van het album is naar alle waarschijnlijkheid Watch The Throne. Oorspronkelijk zou het album met Jay Z en Kanye West al in maart uitkomen maar werd steeds uitgesteld. Wel is er op Facebook sinds januari een eerste single te beluisteren.

Overigens is nog helemaal niet zeker of het album Watch The Trone met Jay Z en Kanye West daadwerkelijk maandag uitkomt. Als Watch The Trone met Jay Z en Kanye West maandag uitkomt zal dat in digitale vorm zijn. Een fysiek exemplaar van Watch The Trone volgt later.

Update 4 juli: Zojuist is bekend geworden dat Watch The Throne, het album van Kanye West en Jay-Z’s vandaag niet uitkomt. Watch The Throne van Kanye West en Jay-Z zal 2 augustus uitkomen. Wel is het mogelijk Watch The Throne te reserveren. Vanaf 2 augustus zal Watch The Throne zowel digitaal als fysiek verkrijgbaar en tevens als deluxe edition.

Er komen tien tracks op het Kanye West / Jay-Z album Watch The Throne. Op de deluxe edition staan vier extra tracks. Ook is bekend geworden dat Beyoncé meedoet op de track Lift Off dat ook op het Kanye West / Jay-Z album zal komen te staan.

Het artwork is van het Kanye West / Jay-Z album Watch The Throne is ook al bekendgemaakt. Al is het altijd afwachten of het er bij de release ook daadwerkelijk uit komt te zien als onderstaand.

kanye west jay z watch the throne album

Inmiddels is ook de tracklisting bekendgemaakt van het album Watch The Throne waarop Jay Z en Kanye West dus samen te horen zijn. Kanye West en Jay Z werken op Watch The Throne o.a. samen met Frank Ocean van Odd Future en Beyoncé, de eega van Jay Z. Ook schijnen de overleden old school helden Otis Redding en Curtis Mayfield op het album te komen!

01 – No Church in the Wild (ft. Frank Ocean)
02 – Lift Off (ft. Beyoncé)
03 – Niggas in Paris
04 – Otis (ft. Otis Redding)
05 – Gotta Have It
06 – New Day
07 – Prime Time
08 – Who Gon Stop Me
09 – Murder to Excellence
10 – Welcome to the Jungle
11 – Sweet Baby Jesus (ft. Frank Ocean)
12 – Why I Love You (ft. Mr Hudson)

Bonus tracks:
13 – Illest Motherfucker Alive
14 – H*A*M
15 – That’s My Bitch
16 – The Joy (ft. Curtis Mayfield)

Watch The Throne zal 1 augustus digitaal te verkrijgbaar zijn en 5 augustus fysiek. Naast bovengenoemde samenwerkingen zal ook Bruno Mars op het album te horen zijn.

Update 28 augustus: Naar alle waarschijnlijkheid gaat soulzanger Syl Johnson Kanye West en Jay-Z aanklagen voor het aanrechtmatig samplen van het door hem in 1967 geschreven nummer Different Strokes. Kanye West en Jay-Z hebben dit nummer gebruikt voor hun track The Joy dat op Watch The Throne staat. Kanye West bracht The Joy vorig jaar al uit. Numero Group, de huidige platenmaatschappij van Syl Johnson kreeg er toen al lucht van en benaderde Def Jam hierover, de platenmaatschappij van Kanye West en Jay-Z.

Vijf maanden lang probeerde Numero Group betaald te worden voor het samplen van Different Strokes door Kanye West. Het nummer leverde echter geen inkomsten op voor Def Jam. Hierdoor werd Numero Group niets betaald. In de credits van Watch The Throne wordt Numero Group genoemd als publisher, terwijl zij dat niet zijn. Ze komen uitsluitend op voor de rechten van Syl Johnson. Wordt vervolgd.

Onderstaand het nummer The Joy waarin Kanye West en Jay-Z Different Strokes van Syl Johnson samplen. Vrij opzichtig ook nog eens.

Plaats een reactie

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.