Control film Anton Corbijn interview op BBC

Anton_corbijn_control_ian_curtis_joy_div_1Het is al weer enige tijd geleden sinds we in het Muziekcafe voor het eerst berichtten over Control, de film van Anton Corbijn over Ian Curtis. Hij werd vooral bekend als de zanger van de Joy Division die al op jonge leeftijd een einde aan zijn leven maakte. Anton Corbijn is nog druk doende heel Europa te veroveren met zijn eersteling. Vrijdag was hij te gast in het befaamde muziekprogramma Later… gepresenteerd door Jools Holland en uitgezonden op de BBC.

REM

In dezelfde uitzending verklaarde Michael Stipe, de zanger van REM, het succes van het programma. Het is het enige programma waar bands echt live kunnen spelen i.p.v. te staan playbacken, ofwel lipsinging zoals Michael Stipe het noemde. Het opteerde gelijk voor een one hour special voor zijn band in het programma ter promotie van hun nieuwe cd die in de lente van 2008 zal verschijnen.

Jools Holland

Luister hier naar het interview dat Jools Holland had met Anton Corbijn. Luister vooral naar zijn heerlijk hollandse accent en wat de beweegredenen waren om deze film te maken. Verder kun je ook luisteren naar een scene uit de film. Als je het bijbehorende beeldmateriaal wilt zien, schroom dan niet hiernaar op Youtube te zoeken. Er zijn daar namelijk voldoende clips te vinden.

2 gedachten over “Control film Anton Corbijn interview op BBC”

 1. Ik ben naar de film “Control” geweest, en vond het een erg goede film. Heb je ‘m zelf ook gezien?
  Bedankt voor de link van het intervieuw, ik ga gelijk even kijken.

  Leuk log heb je trouwens. Ik ben hier voor het eerst (zag dat je log van de week bent), maar zal zeker nog eens komen kijken!

  Beantwoorden
 2. Hoi Barbara,

  Bedankt voor je leuke reactie! Ik heb Control niet gezien, wel wat fragmenten en op basis daarvan wil ik hem wel heel graag zien.

  Het interview is een audio fragment. Dat is toch nog steeds wat makkelijker te plaatsen dan video. :)

  Beantwoorden

Plaats een reactie

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.