Nieuwe Star Wars film getiteld Episode VII op komst

Voor iedereen die dacht dat het verhaal nu wel verteld zou zijn. Nee, George Lucas is naar verluidt zelfs bezig met een nieuwe (de derde) Star Wars trilogie. Drie films dus. Gesprekken hierover zouden gevoerd zijn met  Mark Hamill, Harrison Ford and Carrie Fisher, de acteurs van de oorspronkelijke drie Star Wars films. Het eerste deel van de nieuwe Star Wars trilogie, Episode VII, zou gepland staan om december 2015 in de bioscoop te draaien.

Ondertussen draait de geruchtenmachine volop. Drievoudig Oscarwinnaar Daniel Day-Lewis zou geluncht hebben met George Lucas en Kathleen Kennedy, de “president” van Lucasfilm. Zij zou samen met regisseur J.J. Abrams reeds werken aan Star Wars Episode VII en dus is de kans aanwezig dat Daniel Day-Lewis hier een rol in zou hebben. Maar dat geldt ook voor Ryan Gosling, Zac Efron, Jonathan Rhys Meyers, Michael B. Jordan en Benedict Cumberbatch (onlangs nog uitgeroepen tot meest sexy man van de planeet Aarde.)

Het verhaal van de nieuwe Star Wars trilogie

Volgens dezelfde geruchtenmachine zal de nieuwe Star Wars trilogie plaatsvinden in de jaren na Return of the Jedi. Ryan Gosling zou hierin de zoon van Luke Skywalker spelen. Een gerucht dat al snel werd ontkend. Ook het gerucht dat Benedict Cumberbatch gecast zou zijn voor de nieuwe Star Wars trilogie is ontkend.

Wordt vervolgd.

Update 27 oktober: Scriptschrijver ontslagen

Michael Arndt, oorspronkelijk aangetrokken om het verhaal en het script voor Star Wars VII te schrijven is ontslagen. J.J. Abrams en Lawrence Kasdan (was al co-writer bij de Star Wars film The Empire Strikes Back.) gaan het karwei nu afmaken. Het gerucht gaat dat J. J. Abrams het script van Michael Arndt niks vond en het niet wilde filmen.

De opnames van Star Wars VII beginnen naar alle waarschijnlijkheid voorjaar 2014, waarna de film uitgebracht zal worden in 2015.

Update 6 november: openbare castingdagen?

Vandaag heeft Disney bekendgemaakt in de UK en US enkele openbare castingdagen te houden voor een film. Het gonst van de geruchten dat het wel eens twee rollen voor de nieuwe Star Wars film kunnen zijn. De rollen betreffen een 17/18-jarige vrouw, omschreven als “street-smart” en een 19 tot 23-jarige weesjongen.

Update 20 november: de eerste filmster is bekend!

De eerste filmster van de nieuwe Star Wars film is vandaag bekendgemaakt: R2-D2. De legendarische robot krijgt echter wel een make-over. Twee van de in totaal 7.000 leden van de Artoo Builder’s (Fan)Club zijn hiervoor uitverkoren. Lucas Films heeft hiervoor gekozen omdat de enkele honderden R2-D2’s die door de leden van Artoo Builder’s Club zijn gemaakt er veel beter uitzien dan de droids die voor de eerdere Star Wars films werden gemaakt door de zogenaamde professionals.

2 gedachten over “Nieuwe Star Wars film getiteld Episode VII op komst”

Plaats een reactie

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.