Calvin Valentine-Plush Seats

Calvin Valentine brengt met Plush Seats de mixtape weer tot leven

Met producties voor onder meer De La Soul, Nas en Juicy J is Calvin Valentine zeker geen nieuwkomer. Wel is “Plush Seats” zijn solo debuut voor label Mello Music waar hij nu zit.

Calvin Valentine: een echte west coast afgevaardigde

Over de gehele linie is het een relaxte west coast productie geworden met veel funky invloeden en inventief scratchwerk. Maar ook de klassieke Rock ’n Roll ballad ‘Donna’ van Ritchie Valens komt in verknipte vorm voorbij. (‘Point Place’)

Op ‘Starr’ is het de heerlijke gitaarlick die overtuigt. Met ’76’ en het afsluitende ‘Greenfields’ worden de soulvolle ’70s in herinnering geroepen. Het anderhalve minuut durende ‘Vanilla’ bevat met G-funk, ska en Disco een veelheid aan invloeden. Op ‘PCH’ worden Ska en Dub Met Soul vermengd.

Focus op de beat

Valentine is een beat producer, dus album “Plush Seats” bevat weinig vocalen. Wel is er een effectieve inzet van gesamplede dialogen en zanglijnen. Ook de inzet van synthesizer en sequencers werkt sfeerverhogend. Op titeltrack ‘Plush Seats’ zorgt classic autotune gebruik voor herkenning.

De mixtape leeft weer

Ik had het goed mis toen ik vorige week schreef dat de mixtape overleden is. Calvin Valentine blaast hem met “Plush Seats” namelijk weer nieuw leven in.

Beluister “Plush Seats” op Spotify.

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.