Dave-Game Over EP

Dave, de artiest die eigenlijk de BBC Sound Of 2017 had moeten zijn

Artiesten die zich durven uit te spreken over onderwerpen die eigenlijk te ingewikkeld zijn voor de hoogste geleerden. Het is nota bene de jonge Dave die zich er aan waagt op ‘Question Time’. Het is maar de vraag of zijn publiek er op zit te wachten, maar blijkbaar is het belangrijk genoeg voor hem. Zeven lange minuten vraagt hij de politici van Engeland het hemd van het lijf en slaat hen om het hoofd met hun eigen woorden. Het is ‘Game Over’.

Iets te openhartig

Ook zijn gevoelsleven komt aan bod op de EP “Game Over”. Op ‘Attitude’ laat Dave zich hier nog politiek over uit. ‘How I Met My Ex’ is daarentegen misschien zelfs wel iets te openhartig. Maar het laat wederom een artiest met lef horen door zich zo kwetsbaar op te stellen.

Geen keurslijf

Op ‘Calling Me Out’ en ‘No Words’ laat Dave een melodieuzer geluid horen waar de EP “Game Over” toch vooral grossiert in een kale productie. Dave laat zich op deze EP niet tegenhouden door het 3-4 minuten stramien waar een artiest zich aan dient te houden.

Indrukwekkend

‘My 19th Birthday’, de dag dat zijn broer werd neergeschoten, duurt maar liefst negen minuten. Een indrukwekkend visitekaartje van de artiest die eigenlijk de BBC Sound of 2017 had moeten worden.

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.