Eminem wil dat je de bedoeling van Walk On Water voelt

Rick Rubin maakt er altijd wel wat bijzonders van. Zo ook van de nieuwe single ‘Walk on Water’ van Eminem. Want waar is de beat? En wie is hier eigenlijk de lead artist? Is het niet gewoon stiekem de eerste single van Beyoncé die zijn premiere beleeft op Spotify? Het was nota bene manlief Jay-Z, de CEO van Tidal, die haar aanmoedigde de track te doen.

“I walk on water, but I ain’t no Jesus.”

Eminem noemt zich geen Rap God, zelfs geen Jesus, maar gewoon een mens van vlees en bloed die niet elke keer meer zijn oude werk kan overtreffen. Eminem was ook de eerste gast in de nieuwe podcast “Broken Record” van Rick Rubin and Malcolm Gladwell.

In de uitzending praat Eminem onder meer over wie hem beïnvloedt heeft. Legends als Ice-T, NWA en 2Pac. Over laatstgenoemde zegt Eminem dat hij altijd ‘feel me’ zei.

“you have to feel him, and not just hear him.”

En dat is precies wat Eminem doet op ‘Walk on Water’.

Platenmaatschappij Shady Records heeft bevestigd dat het de eerste single is van Eminem zijn nieuwe LP. Geen losstaande track dus zoals ‘Campaign Speech’, zijn single van vorig jaar. Het is te hopen dat het niet de enige door Rick Rubin geproduceerde track op het album is.

Update 28 november

Goed nieuws, Eminem heeft bevestigt dat zijn album 15 december al uitkomt. Je kunt dus nog even wachten met het opstellen van je jaarlijstje met de beste albums van 2017.

Update 11 december

Kehlani, Alicia Keys, Pink en Ed Sheeran gaan ook nog features doen op het nieuwe album Eminem? Dat is op zijn minst enigszins akward te noemen. Dat is ook precies het gevoel dat je krijgt bij het beluisteren van de tweede nieuwe track ‘Untouchable’. Je merkt het al, mijn enthousiasme is enigszins getemperd.

Plaats een reactie

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.