Demi van Wijngaarden: Op wilskracht door naar de finale

Het was al even bekend bij de redactie, maar eindelijk is het strenge embargo van RTL eraf en kunnen we bekendmaken dat Demi van Wijngaarden dit seizoen meedoet aan The Voice of Holland! Aanstaande vrijdag zal haar Blind Audition te zien zijn.

Voice Kids

In 2012 won Demi van Wijngaarden op 13-jarige (!) leeftijd de Westfrieze editie van The Voice of Holland. In 2013 deed ze dat bijna nog eens dunnetjes over in de finale van The Voice Kids ware het niet dat de jury de verkeerde keuze nam en zij als tweede eindigde.

De hoogste tijd voor een revanche dus, met als eerste horde het draaien van de stoelen tijdens haar Blind Audition aanstaande vrijdag.

Update 17 november: Demi van Wijngaarden heeft de blues

Vanochtend vroeg was Demi van Wijngaarden te horen in de ochtendshow op Radio 538. Ze zong een superversie van het nummer ‘Still Got The Blues’. Klik op de link om het te bekijken op de site van Radio 538.

’s Avonds liet ze met het nummer alle vier de coaches van The Voice of Holland hun stoel draaien.

Single van de week

Naast het halen van de battles is er nog meer goed nieuws voor Demi. Haar Blind Audition is uitgeroepen tot single van de week en is officieel uitgebracht!

Update 10 februari: Demi naar de finale!

Vrijdag even voor 23.00 kwam het verlossende woord. Demi van Wijngaarden zit in de finale uitzending van The Voice of Holland 2018! Na haar geweldige Blind Audition was dat echter geen moment een zekerheidje zoals dat bijvoorbeeld voor Jim van der Zee wel het geval was. Maar de 19-jarige heeft ervaring met knokken voor haar kansen. Dat was al zo toen ze in 2012 de Voice of Westfriesland won of bijvoorbeeld in mijn radioprogramma optrad.

Een last minute verandering tijdens de battles liet ze zich niet door uit het veld slaan. Al was wel te horen dat ze het nummer zich nog niet helemaal eigen had kunnen maken.

Met ‘Make It Rain’ zong Demi tijdens The Knockouts alle twijfels die waren ontstaan weer weg.

Tijdens de eerste liveshow was er toch weer een minder overtuigend optreden met ‘Skin’ van Rag ’n Bone Man. De twijfels over een finaleplaats waren terug.

Ze leerde ervan en werkte zich het stof voor de ogen. Het resulteerde in een geweldige uitvoering van ‘Listen’ die zelfs mij raakte. Iets wat nog nooit met een nummer van Beyonce was gelukt.

De halve finale liet hetzelfde beeld zien als we dit hele seizoen al zien. ‘Set Fire to the Rain’ bracht haar in de eerste ronde met de hakken over de sloot. Heel overtuigend was het allemaal weer niet namelijk.

Vervolgens liet Demi met ‘Cry Me a River’ van Justin Timberlake horen waarom ze het al tot de halve finale had weten te schoppen.

Meer dan alle andere kandidaten laat Demi de menselijke kant van muziek zien. Puur op wilskracht en doorzettingsvermogen staat ze nu in de finale. Laat maar zien wat je geleerd hebt, Demi. Go for it and win this thing!

Update 16 februari: Jim wint finale The Voice

Helaas geen overwinning voor Demi van Wijngaarden in de finale van The Voice of Holland. Favorieten Jim en Samantha mochten het met elkaar uitvechten. Wel heeft deelname aan The Voice Demi weer een stapje op weg geholpen in haar carrière. Wat er precies uit voortkomt lees je natuurlijk op deze website die Demi al vanaf 2012 volgt.

 

Plaats een reactie

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.