Lando Chill-Black Ego

Lando Chill onderzoekt de west coast funk en triphop op derde album Black Ego

Een nieuwe track van Lando Chill! Na zijn eerste twee zeer indrukwekkende albums is hij uitgegroeid tot één van mijn huidige favoriete rappers.

Debuutalbum “For Mark, Your Son” was een persoonlijk relaas over zijn vader, die overleed aan een hartaanval toen Lando 4 was. Voor tweede album “The Boy Who Spoke to the Wind” koos de rapper voor een meer literaire aanpak. De inspiratie voor het album was namelijk het boek “The Alchemist” van Paulo Coelho.

Lando Chill vraagt het nodige van de luisteraar

Geen alledaagse keuzes voor een rapper. Maar dat is Lando Chill dan ook niet. Een artiest die niet bang is te experimenteren. Iemand waarvoor de luisteraar moeite moet doen om zijn kunst te begrijpen en te waarderen. Met invloeden uit funk, gospel, jazz, indie rock, psychedelische muziek en folk.

Black Ego

Voor zijn derde album “Black Ego” werkt Lando Chill wederom samen met zijn vaste muzikale partner: multi-instrumentalist en producer The Lasso. Dit keer onderzoeken ze de creatieve mogelijkheden van west coast funk en desert trip-hop. “Black Ego” verschijnt 12 oktober bij de Mello Records Group.

Een eerste nummer ‘Peso’, met Quelle Chris en REY kun je nu al beluisteren.

“Quelle Chris & Rey from Ojalá Systems round out the narrative; creating a kaleidoscope of wisdom & wariness that precedes what it means to be a person of color battered by the wage gap within the police state in which we reside.” – Lando Chill.

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.