Hoge verwachtingen door de bijzondere aanpak van Lunice voor zijn debuutalbum

Na samenwerkingen met onder Hudson Mohawke (onder de naam TNGHT) en Azealia Banks verschijnt 8 september debuutalbum “CCCLX” (360) van Lunice.

De Nederlandse producer wordt geschaard onder de Hiphop maar heeft zoveel raakvlakken met andere genres dat wij er in ieder geval geen etiket opplakken. Of misschien eentje: goede muziek.

Een nieuwe richting

Als iemand Hiphop een nieuwe richting op kan duwen dan is het Lunice. In een interview met NPR, de Amerikaanse publieke omroep, vertelt de producer dat zijn debuutalbum geinspireerd is door zijn live optredens en ook gemaakt is om mee op het podium te staan.

Fysieke verschijning

Weg uit de virtuele wereld dus waar veel muziek tegenwoordig in blijft zweven. Fan zijn van een artiest en de muziek niet fysiek willen hebben. Het blijft voor mij persoonlijk ondenkbaar.

Twee singles zijn er nu uit, ‘Mazerati’ en ‘Distrust’. Op deze laatste track werkt Lunice samen met rapper Denzel Curry, JK The Reaper en Nel. Een muzikaal uitdagende track. Uit de tracklist kunnen we opmaken dat het album opgezet is als een theatervoorstelling of misschien zelfs wel een opera. Met de verwachtingen die we hebben is 8 september opeens heel ver weg.

Tracklist:

01. CCCLX (Curtain)
02. Tha Doorz
03. Drop Down
04. Elevated
05. Mazerati
06. Freeman
07. CCCLX II (Intermission)
08. Distrust
09. CCCLX (Costume)
10. O.N.O.
11. CCCLX IV (Black Out)

Plaats een reactie

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.