Donna Blue laat zich van sterkste kant horen op Franstalige single ‘1 2 3’

Het Nederlandse Donna Blue heeft al heel wat vergelijkingen moeten doorstaan: Beachhouse, She & Him, Serge Gainsbourg en Jane Birkin… en ik gooi er ook nog eentje tegenaan: Kelly Joyce. Want op nieuwe single ’1 2 3’ zingt Donna Blue ook in het Frans en heeft eenzelfde aanstekelijk orgelarrangement. Het maakt van ’1 2 3’ direct het leukste singletje van het kwartet dat de band nu in korte tijd heeft uitgebracht.

Volgens Snowstar Records, het label dat de single uitbrengt, stelt Donna Blue op ’1 2 3’ het gebrek aan passie binnen een affaire aan de kaak. Maar is dat niet juist vaak de reden waarom je een affaire begint?

Enfin, aangezien Francais niet mijn sterkste point is moet ik hen maar op hun woord geloven. Ook al staan we vis-à-vis tegenover elkaar. Al kan er altijd nog een volte-face volgen na het lezen van dit artikel. Maar het is echt niet zo dat ik va-banque mijn gelijk wil hebben. Dat is misschien iets te virulent.

Live optredens Donna Blue

Onderstaand de data en locaties waar je Donna Blue live kunt zien. Op weg naar hun groei tot vedette van de Nederlandse scene zal er natuurlijk nog menig vaudeville tussen zitten. Het is immers geen usance dat je begint in Carré. Donna Blue zal daar gerust het utilitair van inzien.

Je kunt ze daardoor ook wel zien als een zelateur. Al hoop ik wel dat ze meer krijgen dan een tantième. Maar het kan natuurlijk ook allemaal trompe-l’oeil zijn. Voor hetzelfde geld geven ze elke avond een tournée générale.

Tête-à-tête met Donna Blue

Op zich een interessant onderwerp voor een tête-à-tête. Ik ben ook benieuwd hoe Donna Blue op het podium staat. In een tenue de ville of ton sur ton? Of misschien wel als een tableau vivant.

Bart van Dalen van Donna Blue is voor de redactie overigens geen onbekend sujet. Dus misschien dat een rendez-vous er binnenkort wel inzit.

27 sept – Loburg Live, Wageningen
28 sept – De Gouden Bal, Eindhoven
29 sept – KAF, Almere
04 okt – Grand Theatre, Groningen
05 okt – Willem Twee Concertzaal, Den Bosch   06 okt – Wijnlokaal Louwtje, Haarlem
11 okt – Stathe, Utrecht
19 okt – Grenswerk Café, Venlo
20 okt – De Observant, Amersfoort
24 okt – DDW Music, Wilhelmina, Eindhoven
25 okt – Zooma, OOR podium, Leiden
26 okt – Focus, Arnhem
03 nov – Stalles, Rotterdam
04 nov – Hulsman, Venray
08 nov – Koffiepand, Middelburg
09 nov – Het Gulden Vlies, Alkmaar
11 nov – De Vorstin, Hilversum
08 dec – 15 jaar Snowstar Records, TivoliVredenburg, Utrecht

Plaats een reactie

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.