De beste EP’s van 2019

In 2019 zijn er alweer de nodige EP’s uitgekomen. Ik heb er een aantal uitgevist waarvan het zeer de moeite is om ze te beluisteren. Misschien zit de beste EP van 2019 er al tussen.

Rose Gold: de beste EP van 2019?

Rose Gold

De band Rose Gold schreef ik in 2017 al eens over. Op de vorige maand verschenen EP “In Us We Trust” blijven ze trouw aan de voormalige hoogtijdagen van Emorock. Rose Gold is daarbij volledig geloofwaardig. En zorgt daarmee dan ook met regelmaat voor een brok in de keel. Misschien wel de beste EP van 2019.

Áine

Aine

Áine is een jonge zangeres die in 2016 de handen op elkaar kreeg op Glastonbury. Vlak voordat headliner Coldplay het podium zou bestormen. Ze bracht vier singles uit in eigen beheer. Deze zijn nu verzameld op de EP “Blue Valentine” die is uitgebracht door Parlophone. Met daar aan toegevoegd de even intrigerende titeltrack. Op basis hiervan roep ik haar alvast uit tot winnaar van de BBC Sound of 2020.

Sam & Julia

Sam & Julia

So Far, So Good” is de debuut EP van Sam & Julia, geproduceerd door Tim Knol. Een Nederlands duo dat afgaande op de titel al wat langer met elkaar speelt. Ook de muziek duidt hierop. De EP opent met ‘Benjamin’. Melodieuze country van hoog niveau.

Op ‘Come Cry’ wordt een tandje lager geschakeld. En kleuren de stemmen van Sam en Julia nog mooier bij elkaar. ‘Mayhem’ nodigt heel erg uit om te dansen. Op ‘Two Track Station’ wordt muzikaal de nodige soul aan het palet toegevoegd.

‘A Widow’s Lullaby’ vormt een passende akoestische afsluiting.

Tarah Who?

Tarah Who?

Tarah Who? Is een alt-rock/grunge trio waarvan op internationale vrouwendag de EP “64 Women” is verschenen.

Veel van de tracks bevatten de experimenteerdrift die Rage The Machine ook wel karakteriseerde. Met de nodige uitstapjes richting metal en funk. De tweede helft van de EP is wat melodieuzer van aard.

Tobias Bader

tobias-bader

Tobias Bader broedt al zijn hele leven op de muziek die op “Rise and Fall” staat. Hij heeft een aangename stem die wordt ingezet voor rijk geproduceerde, melodieuze country. Titelnummer ‘Rise and Fall’ is daarbij het orkestrale hoogtepunt.

Zeno

Zeno

Balans” is de nieuwe EP van Zeno. Een jonge producer uit Tilburg, nog studerend aan de Herman Brood academie. Door het combineren van hiphop met singer/songwriter invloeden is er sprake van een unieke stijl. Wel bevinden de teksten zich vaak nog in het hiphop idioom. Als Zeno er in slaagt dit naar een nog hoger niveau te tillen lijkt er een mooie toekomst voor hem weggelegd.

1 gedachte over “De beste EP’s van 2019”

 1. On June 23, Tobias Bader will release his first album on vinyl. Vinyl really suits his music, which is inspired by the sixties and seventies. Bader is a versatile musician and he shows that on this record. The album is a double EP and consists of the EP ‘Speed ​​Of Light Featuring Robin Berlin’ supplemented with the previously released EP ‘Rise And Fall’.

  After previous collaborations with other musicians, including the Grammy Award winning pianist Brad Mehldau, Tobias has invited Robin Berlin (a.o. Fatal Flowers, Kane) to play lead guitar parts for three songs for the EP ‘Speed ​​Of Light ‘.

  The release party is on June 23 at 5 pm in Concerto in Amsterdam, where Tobias Bader will perform with his band. Entrance is free.

  Spotify links
  ‘Speed Of Light Featuring Robin Berlijn’:
  https://open.spotify.com/playlist/3CP3VyOFA4wnYQphfHuuHA?si=678931e002064e6b
  ‘Rise And Fall’:
  https://open.spotify.com/playlist/2XCflN4I4XfnZvJ73734ws?si=da205da123964781

  Beantwoorden

Plaats een reactie

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.