Bobby Womack overleden

Damon Albarn heeft vanavond bekendgemaakt dat Bobby Womack is overleden. Hij deed dit tijdens zijn optreden op het Nederlandse festival Down The Rabbit Hole. Damon Albarn droeg zijn show op aan Bobby Womack en liet het publiek “Rest in peace Bobby Womack” scanderen. Ook covert Damon Albarn nog het nummer ‘Please Forgive My Heart’ van Bobby Womack. Tevens droeg Damon Albarn een nummer op aan de Nederlandse The Child of Lov die vorig jaar overleed.

Ondanks dat diverse Nederlandse popjournalisten als Menno Pot (Volkskrant), Atze de Vrieze (retweet), Christiaan Walraven en Willem van Zeeland van de VPRO melding ervan maakten gingen er ook geluiden op dat het overlijden van Bobby Womack een hoax betrof. Hierbij werd gerefereerd aan de site en.mediamass.net waar te lezen was dat het hier een hoax betrof. Echter heeft deze site pagina’s gereed over alle mogelijke celebrities om een hoax te ontkennen zodra het in het nieuws komt. Via deze link kun je hier meer over lezen.

Volgens Volkskrant journalist Gijsbert Kamer kon geen enkele journalist in de buurt van Damon Albarn komen om zijn mededeling over Bobby Womack te checken. Op de Facebook fanpage van Bobby Womack werd wel melding gemaakt van bevestigingen van het trieste nieuws door zijn vrouw en manager. Omstreeks 1.30 Nederlandse tijd kwam Rolling Stone met het nieuws dat platenlabel XL Recordings bevestigde dat Bobby Womack (70) vrijdag 27 juni is overleden.

In Paradiso, Amsterdam stond 19 juli nog een concert van Bobby Womack op de agenda. Ook zou Bobby Womack recentelijk nog hebben gewerkt aan nieuwe muziek met Snoop Dogg en Stevie Wonder.

Biografie Bobby Womack

Bobby Womack startte zijn carrière in de begeleidingsband van Sam Cooke. De afgelopen vijftig jaar schreef Bobby Womack ook veel nummers voor andere artiesten. De eerste nummer-1 hit van de Rolling Stones, ‘It’s All Over Now’, is geschreven door Bobby Womack en tevens nam hij de originele versie van dit nummer op. In 2009 werd Bobby Womack opgenomen in de Rock And Roll Hall Of Fame.

Onderstaand een selectie uit het repertoire van Bobby Womack.

Plaats een reactie

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.