Damien Rice terug naar zijn roots tijdens concert in Carré, Amsterdam

Ik was een van de vele mensen die helaas geen kaartje wisten te bemachtigen voor het binnen vijf minuten uitverkochte concert van Damien Rice in Carré. Maar een blogger geeft nooit op. Ik kan jullie toch niet teleurstellen? Hoe ik alsnog in Carré verzeilde bij Damien Rice is een verhaal op zich, maar laten we dat voor een andere keer bewaren.

Orkaankracht

Wie Damien Rice een beetje kent weet dat hij van luid houdt. Hij begon het concert in Carré dan ook op orkaankracht. Knap voor een man met alleen een akoestische gitaar om zijn nek. Op het podium lagen echter voldoende effectpedalen om uit te kiezen. Bij de eerste twee nummers leek Damien Rice zich zelfs wat te overschreeuwen. Alles voor een goede eerste indruk.

Bekende nummers als ‘Delicate’ en ‘9 Crimes’ werden opgevolgd met materiaal van het nog te verschijnen, nieuwe album van Damien Rice. De nieuwe nummers leek Damien Rice met extra vuur te spelen, terwijl een publieksfavoriet als ‘Coconut Skins’ een wat vrijblijvende uitvoering kreeg. Naarmate de nieuwe, rockende nummers de overhand kregen in zijn set leek Damien Rice de greep op het publiek wat kwijt te raken. Persoonlijk houd ik er echter wel van als een artiest het aandurft om een ietwat andere weg in te slaan.

Verrassende toegift

Al die tijd wisselde Damien Rice geen woord met zijn publiek. Voor de toegift had hij echter nog wel wat verrassingen in petto. Zo nodigde Damien Rice voorprogramma My Bubba uit op het podium om een nummer met hem mee te spelen. Ook speelde Damien Rice volkomen unplugged het nummer ‘Eskimo’. De grootste verrassing moest echter nog komen.

Het publiek hoorde een engelachtige samenzang, terwijl Damien Rice helemaal alleen op het podium stond. Waar kwam die zang vandaan? Opeens werd een enorm koor zichtbaar. Het bleek Dekoor uit Utrecht te zijn. Hadden zij daar de hele avond staan wachten? Het was een passende afsluiting van een gedenkwaardige avond waar Damien Rice zijn rockhart volop liet spreken. Onderstaand kun je de videobeelden bekijken die vanuit het publiek zijn gemaakt van het concert van Damien Rice in Carré, Amsterdam.

3FM interviewde Eva van Dekoor. Dit interview kun via deze link beluisteren. Nagenieten kan met onderstaande Spotify Playlist die bestaat uit de setlist van Damien Rice in Carré, Amsterdam. Alleen de nummers die nog niet beschikbaar zijn op Spotify ontbreken.

2 gedachten over “Damien Rice terug naar zijn roots tijdens concert in Carré, Amsterdam”

Plaats een reactie

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.