Gregory Porter: nieuw album Take Me To The Alley

Deze week kun je via de Weekly Playlist genieten van Gregory Porter’s eigen versie van ‘Holding On’. Samen met Disclosure scoorde Gregory Porter er een grote hit mee. De alternatieve versie van ‘Holding On’ is de opener van Gregory Porter’s nieuwe album “Take Me To The Alley”. Het vierde album van Gregory Porter komt 6 mei uit. Afgaande van Gregory Porter’s commentaar is het nog maar de vraag of hij heel tevreden is met het hitsucces en de productie van Disclosure.

“I decided to do the song the way that I would have recorded it on my record. It’s a way of saying that a song is a song is a song. The lyrics and the intention of the song come through no matter what kind of bells and whistle are going on.”

‘Don’t Lose Your Steam’, dat Gregory Porter voor zijn driejarige zoon schreef, is als eerste officiële single uitgebracht ter promotie van het nieuwe album “Take Me To The Alley”.

Gregory Porter is een graag geziene gast op het North Sea Jazz Festival en met een nieuw album op zak natuurlijk helemaal. Gelukkig voor zijn fans is het festival, dat van 8 tot en met 10 juli in Rotterdam wordt gehouden, er in geslaagd om deze rasartiest te strikken.

“Liquid Spirit’ (2013), het vorige album van Gregory Porter werd bekroond met een Grammy Award. In Nederland werd het album goud. Critici loofden Gregory Porter als ‘America’s Next Great Jazz Singer’. De verwachtingen voor het nieuwe album “Take Me To The Alley” zijn dan ook hooggespannen.

Door net als bij de drie vorige albums wederom in zee te gaan met producer Kamau Kenyatta heeft Gregory Porter niets aan het toeval overgelaten. Ook de verdere muzikale bezetting is vertrouwd met pianist Chip Crawford, bassist Aaron James, drummer Emanuel Harrold, alt saxofonist Yosuke Sato en tenor saxofonist Tivon Pennicott. Ook zangeres Alicia Olatuja, trompetist Keyon Harrold, en organist Ondrej Pivec zijn van de partij. Onderstaand de tracklisting van “Take Me To The Alley”.

Tracklisting

1. Holding On (Gregory Porter/James John Napier/Guy William Lawrence/Howard John Lawrence)
2. Don’t Lose Your Steam (Gregory Porter)
3. Take Me To The Alley (Porter)
4. Day Dream (Gregory Porter/Craig Dawson)
5. Consequence of Love (Porter)
6. In Fashion (Porter)
7. More Than A Woman (Porter)
8. In Heaven (Darlene Andrews)
9. Insanity (Porter)
10. Don’t Be A Fool (Porter)
11. Fan The Flames (Porter)
12. French African Queen (Porter)

Plaats een reactie

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.