Damon Albarn debuteert op zijn 46e met soloalbum Everyday Robots

25 april verschijnt het eerste soloalbum “Everyday Robots” van Damon Albarn. Er zullen twee versies verschijnen, eentje met twaalf tracks en een speciale editie waar een bonus DVD bij zit. We weten nog niet precies waar de titeltrack ‘Everyday Robots’ op het album zal komen te staan,  maar reken maar dat we er een dikke vette kras voor zullen zetten zodat hij overslaat. De sound wordt door Damon Albarn omschreven als folk soul, dus we hebben goede hoop dat de titeltrack ‘Everyday Robots’ enkel is uitgebracht om ons te misleiden.

Het album “Everyday Robots” wordt geproduceerd door Richard Russell, met wie Damon Albarn ook op comeback-plaat The Bravest Man in the Universe van Bobby Womack samenwerkte. Daarnaast hebben Brian Eno en Bat for Lashes-zangeres Nathasha Khan ook meegewerkt aan het soloalbum “Everyday Robots” van Damon Albarn.

Voor iedereen die zich afvraagt wat de videoclip van ‘Everyday Robots’ moet voorstellen. Dit is een digitaal portret van Damon Albarn gemaakt door de ontwerper en kunstenaar Aitor Throup. Hiervoor is gebruik gemaakt van zogenaamde CGI software en scantechnieken die gebruikt worden bij reconstructies op basis van skeletten. Aitor Throup heeft ook de album- en singlehoes gemaakt en het hoesportret van Damon Albarn.

Solotour Damon Albarn

Er volgt ook promotietournee voor het eerste soloalbum “Everyday Robots” van Damon Albarn. Tijdens de tour zal Damon Albarn naast de nieuwe songs van zijn soloalbum “Everyday Robots” ook songs spelen van zijn andere projecten (Gorrillaz, Blur, The Good, The Bad & The Queen). Damon Albarn is onder meer bevestigd voor Rock Werchter dat 3 t/m 6 juli plaatsvindt in Belgie. Ook zal Damon Albarn optreden op het festival Down The Rabbit Hole dat van 27 tot en met 29 juni plaats vindt in Beuningen.

Update 2 maart: nieuwe track Lonely Press Play

Damon Albarn heeft de nieuwe track ‘Lonely Press Play’ online gezet. Het is de tweede track, na titelnummer ‘Everyday Robots’, afkomstig van zijn eerste gelijknamige solodebuut.

Plaats een reactie

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.