Eerbetoon Boudewijn de Groot op Noorderslag

Het is aftellen naar Eurosonic Noorderslag 2014 dat van 15 tot en met 18 januari 2014 weer zal plaatsvinden in Groningen. Op de zaterdagavond zal ook de eenmalige show ‘Door de Overlevenden’ te zien zijn, een eerbetoon aan Boudewijn de Groot. Op Noorderslag 2014 zullen onder meer de New Cool Collective Big Band, The Kik, Roos Rebergen en Tangarine hun interpretaties geven van het omvangrijke repertoire van Boudewijn de Groot, muziek. Ook Boudewijn de Groot, zijn zoon Marcel en kleindochter Aysha treden deze bijzondere avond op.

‘Door de Overlevenden’, het eerbetoon aan Boudewijn de Groot zal de aftrap zijn van het Grote Zaal-programma van Noorderslag. Het eerbetoon aan Boudewijn de Groot op Noorderslag zal ook live worden uitgezonden op Nederland 3

Boudewijn de Groot was in de jaren zestig en zeventig zeer populair met een aantal grote hits die hij veelal samen met Lennaert Nijgh schreef. In de jaren tachtig was Boudewijn de Groot vooral actief als componist van filmmuziek en ook stond hij zelf op het toneel. Eind jaren negentig maakte Boudewijn de Groot als Wonderkind van 50 zijn comeback. Momenteel tourt Boudewijn de Groot met zijn band. De titel van deze tour is “Vaarwel, Misschien Tot Ziens”. Boudewijn de Groot is nog tot 14 mei te zien in het land. Daarna zal hij zijn optredens drastisch inperken. Na een artistieke loopbaan van 50 jaar is het mooi geweest. Misschien dat er nog wel af en toe een kleine tour zal plaatsvinden. Zijn hits uit de jaren ’60 en ’70 zal Boudewijn de Groot dan echter niet meer uitvoeren.

Onderstaand een Spotify playlist met de mooiste nummers van zijn albums tot 1980.


1 gedachte over “Eerbetoon Boudewijn de Groot op Noorderslag”

Plaats een reactie

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.