Fleet Foxes kondigt nieuw album “Crack-Up” aan met een maar liefst negen minuten durend nieuw nummer

Er waren al de nodige geruchten maar vandaag heeft Fleet Foxes dan haar nieuwe album Crack-Up bekendgemaakt en tegelijkertijd de eerste nieuwe muziek in bijna zes jaar tijd uitgebracht. Het is wel gelijk de moeite waard. ‘Third of May / Ōdaigahara’ duurt maar liefst bijna negen minuten.

Alle nummers op het album zijn geschreven door Robin Pecknold. Samen met collega Skyler Skjelse was Robin Pecknold ook betrokken bij de productie van het album waarvoor de band onder meer neerstreek in de legendarische Electric Lady studio in New York.

“Crack-Up” dat 16 juni via Nonesuch Records verschijnt, is gemixed door Phil Ek en gemastered door Greg Calbi. Ek produceerde ook de eerste twee albums van Fleet Foxes. Calbi heeft in zijn carrière al meer dan 7.500 albums gemasterd. Onder meer “Born To Run” van Bruce Springsteen, “Low” van David Bowie en “Graceland” van Paul Simon.

In een interview met Pitchfork laat Robin Pecknold weten dat perceptie een belangrijk thema op het album is. Het verschil tussen hoe je de wereld ziet en hoe het werkelijk is. Het vandaag uitgebrachte nummer ‘Third of May / Ōdaigahara’ gaat over de relatie tussen de vrienden en collega’s die Robin Pecknold en Skyler Skjelset zijn. Skjelset is jarig op 3 mei.

Op die datum werd het vorige album “Helplessness Blues” van Fleet Foxes ook uitgebracht. De hierop volgende tour zorgde voor meer afstand tussen de twee jeugdvrienden.

Update 4 april

Vandaag heeft Fleet Floxes een albumtrailer online gezet met fragmenten nieuwe muziek en beelden van de opnamesessies.

Artwork

Update 13 juni

Met album “Crack-Up” op het punt van uitkomen heeft Robin Pecknold op Instagram een foto gepost met het woord “GIOIA” en de omschrijving “Lp4 .”

Betekent dit dat snel (deze week?) ook het vierde album van Fleet Foxes zal verschijnen?

“Crack-Up” track listing

1. I Am All That I Need / Arroyo Seco / Thumbprint Scar
2. Cassius, —
3. — Naiads, Cassadies
4. Kept Woman
5. Third Of May / Ōdaigahara
6. If You Need To, Keep Time On Me
7. Mearcstapa
8. On Another Ocean (January / June)
9. Fool’s Errand
10. I Should See Memphis
11. Crack-Up

Plaats een reactie

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.