Alle info over het nieuwe album van Gorillaz

Na het gebrul tegen Donald Trump laten de Gorillaz weer van zich horen. Het zou zelfs kunnen dat er vandaag weer een nieuw liedje door het tralies van hun kooi gegooid wordt. Een doortastende journalist heeft namelijk ontdekt dat er een hele rits nieuwe nummers is geregistreerd op naam van de Gorillaz. Zesentwintig maar liefst.

Ook heeft Gorillaz sinds dit weekend een Snapchat account waarop muziek te horen was met in beeld een klok die terug telde.

Bij de nieuw geregistreerde tracks op naam van Gorillaz staan ook de namen van Mavis Staples, Carly Simon, Grace Jones, De La Soul, Savages’ Jehnny Beth, Pusha T, Danny Brown, Vince Staples, Kelela en D.R.A.M.

Interessante ontwikkelingen. De La Soul en Kelela hebben namelijk al bevestigd mee te werken aan het nieuwe album van Gorillaz.

Onderstaand in alfabetische volgorde de nieuwe tracks die op naam van Gorillaz zijn geregistreerd en waarvan we ‘Hallelujah Money’ al kennen.

Andromeda (Feat. D.R.A.M.)
Ascension (Feat. Vince Staples)
Busted And Blue
Carnival (Feat. Anthony Hamilton)
Charger (Feat. Grace Jones)
Circle Of Friendz (Feat. Brandon Markell Holmes)
Halfway To The Halfway House (Feat. Peven Everett)
Hallelujah Money (Feat. Benjamin Clementine)
Let Me Out (Feat. Mavis Staples & Pusha T)
Momentz (Feat. De La Soul)
Out Of Body (Feat. Kilo Kish, Zebra Katz & Imani Voshana)
Saturnz Barz (Feat. Popcaan)
Sex Murder Party (Feat. Jamie Principle & Zebra Katz)
She’s My Collar (Feat. Kali Uchis)
Strobelite (Feat. Peven Everett)
Submission (Feat. Danny Brown & Kelela)
The Apprentice (Feat. Rag’n’bone Man, Zebra Katz & Ray BLK)
Ticker Tape (Feat. Carly Simon & Kali Uchis)
We Got The Power (Feat. Jehnny Beth &Noel Gallagher)

Update 23 maart: albumtitel en releasedatum bevestigd

De Gorillaz hebben vanmiddag bekendgemaakt dat hun nieuwe LP de titel “Humanz” zal krijgen en 28 april verschijnt.

Bovenstaande informatie over wie er allemaal op het album “Humanz” te horen is blijkt te kloppen. Toch fijn in een tijdperk waarin fake news een trending topic is.

Vandaag zullen de Gorillaz ook een aantal nieuwe nummers releasen, de eerste is ‘Saturn Barz’. Hierop werken de Gorillaz samen met Popcaan. De video is geregisseerd door Jamie Hewlett.

In de video zijn ook fragmenten te zien uit de songs ‘Andromeda’ [ft. D.R.A.M.], ‘Ascension’ [ft. Vince Staples] en ‘We Got the Power’ [ft. Jehnny Beth of Savages & Noel Gallagher].

Onderstaand kun je de volledige versies van deze nummers beluisteren.

Dat Noel Gallagher (hij verzorgt de backing vocals op ‘We’ve Got The Power’) op het album staat samen met zijn voormalige rivaal Damon Albarn mag opmerkelijk worden genoemd. Broer Liam kan het echter heel goed verklaren.

Put it this way, Noel lives in a £17million house. That changes you, I reckon. You have appropriate furniture, appropriate kitchens, appropriate red wine that Bono’s recommended. And Damon Albarn becomes your mate. Fair dos, but not for me.

Het nieuwe album “Humanz” van Gorillaz lijkt 28 april, naast op de streaming platformen, fysiek in drie verschillende versies uit te komen. Een reguliere editie (14 tracks), een deluxe editie met vijf bonustracks en een Super Deluxe Vinyl Box Set. Deze box lijkt veertien 7 inches te gaan bevatten.

Het album is opgenomen in Londen, Parijs, New York, Chicago en Jamaica en is geproduceeerd door de Gorillaz, the Twilite Tone of D /\ (Pusha T, John Legend) en Remi Kabaka.

Update 6 april: Let Me Out

Vandaag heeft Gorillaz weer een nieuwe track uitgebracht, ‘Let Me Out’ met daarop ook Mavis Staples en Pusha T. Via bovenstaande Spotify playlist kun je er naar luisteren. In een interview met Zane Lowe vertelde Damon Albarn ook bezig te zijn met het afronden van veertig tracks die het album niet hebben gehaald. We zijn benieuwd wat hij dáár mee gaat doen. Hopelijk schreeuwen ze tegen hem: “Let me out!”

Er zijn ook nog plannen voor een televisieserie. Zoveel verschillen de Gorillaz immers niet van The Monkeys. En dankzij een interview met Q Magazine weten we eindelijk ook waar “Humans” door de Gorillaz met een “Z” wordt geschreven.

Humanz is not a political statement about Trump — it’s about a world in which he could get elected. Where are we as a race? Why haven’t we grown out of this? 

Putting the Z on the end is not a hip-hop statement, it’s more like an android Z. Are we human beings or just humanz? What the fuck is wrong with us?

6 mei, één week na de albumrelease, opent ook The Spirit House, het huis waarvan we in bovenstaande clips al een glimp hebben gezien en dat dan in Amsterdam te bezoeken zal zijn.

Update 11 april

In een nieuwe aflevering van “Song Exploder” vertelt Damon Albarn over de totstandkoming van de song ‘Andromeda’, ontstaan uit adoratie voor Michael Jackson’s ‘Billie Jean’ en Hall & Oates’ ‘I Can’t Go for That’.

Ook is er een mobiele app gelanceerd waarbij via augmented reality fans de fictieve wereld van de Gorillaz kunnen betreden.

Naast het bezoeken van diverse kamers, waaronder Kong Studios, de oude studio van de band, kun je via de app ook een uitnodiging verwachten van een wereldwijde “listening party” waarop het album “Humanz” voor het eerst te beluisteren is.

The Humanz House Party wordt georganiseerd op maar liefst 500 locaties.

Artwork

Tracklist:

01. Ascension feat. Vince Staples
02. Strobelite feat. Peven Everett
03. Saturnz Barz feat. Popcaan
04. Momentz feat. De La Soul
05. Submission feat. Danny Brown & Kelela
06. Charger feat. Grace Jones
07. Andromeda feat. D.R.A.M.
08. Busted and Blue
09. Carnival feat. Anthony Hamilton
10.  Let Me Out feat. Mavis Staples & Pusha T
11. Sex Murder Party feat. Jamie Principle & Zebra Katz
12. She’s My Collar feat. Kali Uchis
13. Hallelujah Money feat. Benjamin Clementine
14. We Got The Power feat. Jehnny Beth

Deluxe edition bonus tracks:

15. The Apprentice feat. Rag’n’bone Man, Zebra Katz & Ray BLK
16. Halfway To The Halfway House feat. Peven Everett
17. Out Of Body feat. Kilo Kish, Zebra Katz & Imani Voshana
18. Ticker Tape feat. Carly Simon & Kali Uchis
19. Circle Of Friendz feat. Brandon Markell Holmes

Plaats een reactie

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.