King, de nieuwe protégées van Prince komen naar Nederland

Naast zich enigszins te bekommeren om zijn eigen carriere, is Prince verantwoordelijk geweest voor het opstarten van een carriere voor zeker vijftien andere artiesten. De nieuwste loot van de familie is KING. Tegenwoordig gaat dat overigens via YouTube.

Tweelingzussen Paris en Amber Strother die samen met Anita Bias KING vormen brachten in 2011 voor hun debuutsingle “The Story” een scrapbook-achtige Youtube video uit. N.a.v. deze video vroeg Prince KING als voorprogramma van zijn shows in The Forum in Los Angeles (2011). Tevens bood Prince zichzelf als mentor aan voor KING.

“Don’t compromise” was het eerste advies van Prince aan KING en dus houden ze de songwriting en productie in eigen hand. Dit levert een mooie mix van jazz en soul op. Onlangs is er door KING een nieuwe single ‘In The Meantime’ uitgebracht en ook zijn zij te horen op de Avicii track ‘Lay Me Down’ waarop ze samenwerkten met Nile Rodgers en Adam Lambert. Op 18 januari geeft KING hun eerste optreden in Europa in de Amsterdamse People’s Place.

Onderstaand een Spotify Playlist van de artiesten waar Prince zich eerder om bekommerde. Er zitten bijna geen missers tussen. Er wacht KING naar alle waarschijnlijkheid dus een veelbelovende carrière.

//
//

94 East: De eerste band van Prince. Hij schreef het nummer ‘Just Another Sucker’
André Cymone: Bassist voor Prince in 1979 en 1980. Prince schreef en produceerde het nummer ‘The Dance Electric’ dat op het album AC van André Cymone te vinden is.
Candy Dulfer: Speelt sinds 1989 regelmatig met Prince. Prince schreef het nummer Sunday Afternoon voor haar album Sax-a-Go-Go.
Sheila E.: Prince produceerde drie van haar albums die uitkwamen in de ’80’s. Speelt vaak samen met Prince. ‘The Glamorous Life’ is geschreven door Prince.
Rosie Gaines: zangeres en organist bij de New Power Generation, begeleidingsband van Prince in 1990–1992 en nog steeds een regelmatige gast. Prince schreef het nummer My Tender Heart.
Wendy & Lisa: Wendy speelde gitaar voor Prince in 1983–1986 en Lisa Keyboard in 1980–1986. Schreven ook veel mee aan songs van Prince. ‘Waterfall’ gaat over hun hoop dat de vriendschap met Prince behouden blijft.
Tevin Campbell: Werkte mee aan de Prince film Graffiti Bridge. Prince schreef en produceerde een aantal nummers van Tevin’s tweede album I’m Ready.
Sheena Easton: Zingt onder andere met Prince op ‘U Got The Look’ Haar Top 10 hit ‘Sugar Walls’ is geschreven door Prince onder het pseudoniem Alexander Nevermind.
Chaka Khan: Haar grootste hit ‘I Feel For You’ is een cover van een Prince song
Patti LaBelle: Onder meer de hit ‘Yo Mister’ (1989) werd voor haar geschreven door Prince
Martika: Prince schreef ‘Martika’s Kitchen’ en produceerde het gelijknamige album.
The Time: Het meest succcesvole zijproject van Prince.
Janelle Monae: ‘Givin E What They Love’ bevat een gastbijdrage van Prince.
Jesse Johnson: gitarist van The Time en dat is te horen!
Ready For The World: De afsluitende track heeft niets te maken met Prince, ondanks vele geruchten. Ook gaat de tekst van ‘Oh Sheila’ niet over Sheila E.

Plaats een reactie

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.